Negoiţă, despre datoria de 232 mil. lei la ANAF: Mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabilPrimarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă (PSD) se află pe primul loc în clasamentul celor mai mari datornici la stat ca persoană fizică. Potrivit listei publicate recent de ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), edilul datorează statului peste 232 milioane lei. Negoiţă spune însă că a contestat procesul verbal prin care inspectorii Fiscului au stabilit această sumă restantă cu tot cu penalităţi şi că procesul se judecă de câţiva ani. Primarul a comentat că dacă suma de plată va fi menţinută şi de către judecători, atunci el se va retrage pentru totdeauna din viaţa publică. 

Negoita, despre datoria de 232 mil. lei la ANAF: Ma retrag din viata publica definitiv si irevocabil (Foto ziarulring.ro)
Negoiţă, despre datoria de 232 mil. lei la ANAF: Mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabil (Foto ziarulring.ro)

"Acum şapte ani, în 2009, în urma unui control abuziv, au întocmit un proces verbal care nu are nicio legătură cu nicio realitate...Aceste lucruri vor fi stabilitae în instanţă, iar dacă acel proces verbal făcut de Blejnar (Sorin Blejnar - şeful ANAF de la acea vreme) acum şapte ani de zile va rămâne în picioare, eu mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabil. Dar vă garantez că aşa ceva nu se va întâmpla pentru că ştiu ce am făcut", a comentat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă într-o emisiune electorală la Realitatea TV. 

Datoria pe care edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, o are la stat în calitate de persoană fizică, provine din vânzarea mai multor apartamente într-un complex rezidenţial, în urmă cu aproape zece ani, fapt ce a fost considerat ulterior de inspectorii Fiscului ca activitate comercială supusă unui alt tip de impozitare. 

În prezent, Robert Negoiţă se judecă în instanţă din cauza sumei imputate de ANAF, procesul fiind deschis în urma tranzacţiilor imobiliare efectuate în anii 2005-2006.

"Cred că ar fi normal ca în această perioadă să discutăm de activitatea mea ca primar, activitatea mea din zona administrativă şi chiar parţial în zona politică atunci când am fost parlamentar. În orice caz, asta e o chestiune persoanlă, pe care am s-o reglez în justiţie...Din nefericire, şi o spun cu mult regret, iată cât durează procesele în România. După zece ani, noi nu avem încă o soluţie clară: Domnule, cum a fost? Albă sau neagră?", s-a întrebat retoric edilul Sectorului 3. 

Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, a fost publicată luni de ANAF. Lista conține numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere. „Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei - insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc - oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, a anunțat ANAF. 

Primii zece români din lista publicată de ANAF sunt Negoiță Robert Sorin, Mateiu Florin, Ciortea Bogdan Mihai, Dumitrescu Paul, Ardeiaș Liviu, Slave Cornelia Mariana, Codre Florin, Filip Daniel Alexandru și Guruiță Bogdan Victor. Alături de aceştia, mai sunt multe alte nume sonore, însă o parte din ei spun că apar din greşeală pe lista ANAF, datoriile fiind plătite între timp. 

VEZI AICI lista completă a persoanelor fizice care au datorii la ANAF mai mari de 1.500 de lei. 

Etichete: ANAF, datorie ANAF, lista darnici ANAF, retragere din viata publica, robert negoita, Sectorul 3

0/4 COMENTARII
Connaisseur
20 May 08:52
+0
VOTURI
-0
Negoita se bazeaza pe faptul ca I s-a aplicat o dispozitie legala adoptata ulterior, deci inexistenta la data comiterii faptelor. Generalizand aplicarea legii conform gandirii tip Blejnar s-ar putea ca peste un timp sa ne trezim ca o cotraventie,depasirea vitezei legale sau traversarea pe rosu de exemplu,devine infractiune.
Scarbitu'
20 May 08:43
+0
VOTURI
-0
Altul a zis ca demisioneaza in 2 minute din functia de presedinte apoi a dat-o la intors,cica s-a razgandit.
Piedone
19 May 17:15
+0
VOTURI
-0
Mai era unul care zicea ca se retrage pentru totdeauna. Iar peste 6 luni candideaza din nou la sectorul 4.
vlad
19 May 10:26
+0
VOTURI
-0
In momentul in care candidezi la un post public, nu mai ai viata privata. Toate aspectele vietii lui sunt interesante, pt ca ii arata caracterul, competentele... altfel pe baza a ce il votezi primar daca nu te uiti si la astea???

Omul e foarte clar ca a facut manevre ca sa faca evaziune. S-ar putea sa scape dpdv legal de acuzatii, dar e clar imoral!!! Ca a facut in nume propriu mii de apartamente... Chestia asta simpla, prin care a evitat plata impozitelor, bani care ar fi ajuns majoritar tocmai la sectorul 3 ar fi trebui sa-l compromita politic. Dar bine... e Romania

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE