Negoiţă: În administraţia locală, salariile sunt la un sfert faţă de cele din administraţia centralăPrimarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, spune că diferența de salarizare dintre angajații din administrația locală și cea centrală este o nedreptate ce trebuie rezolvată. Potrivit acestuia, un funcţionar în administraţia locală câştigă chiar şi un sfert faţă de unul cu aceeaşi poziţie, în administraţia centrală.

Negoita: In administratia locala, salariile sunt la un sfert fata de cele din administratia centrala
Negoiţă: În administraţia locală, salariile sunt la un sfert faţă de cele din administraţia centrală
Foto: B365.ro

"Este această discriminare a administrației publice locale, în sensul că un funcționar pe aceeași poziție în administrația publică locală este remunerat cu un sfert sau o treime față de administrația publică centrală. Mi se pare profund în neregulă și este o nedreptate ce trebuie rezolvată rapid, în sensul în care să fie plătiți toți la fel, în funcție de poziția și postul pe care îl ocupă", a afirmat Negoiță, după ședința comitetului director al Asociației Municipiilor din România, potrivit Agerpres.

Primarul Sectorului 3 a mai declarat că, în cadrul reuniunii, a fost dezbătut și subiectul impozitului pe venitul global (IVG).

"Am mai avut discuții pe alte subiecte, printre care unul important este cel al IVG (..) acea componentă a bugetului local care în 2010 și 2011 a scăzut într-un mod drastic. Noi solicităm, mai ales că acum văd că există încasări la bugetul de stat, suntem pe o creștere economică, nu mai avem probleme financiare, (...) să dăm înapoi acel nivel de cotă care a fost înainte de 2010, pentru că tot ce înseamnă dimensionarea și atribuțiile pe care le are administrația publică locală se face pe acea cotă de 47%, nu ce avem acum și ne descurcăm foarte greu", a adăugat Robert Negoiță.

La rândul său, prim-vicepreședintele Asociației Municipiilor din România, Gheorghe Falcă, primar al orașului Arad, a atras atenția că pe plan local se produce dezvoltarea.

"Avem nevoie să revenim la IVG-ul pe care l-am avut, pentru că noi suntem cei care producem și, uitându-mă la ultima rectificare de buget, municipiile nu prea sunt pe acolo, deși municipiile realizează această bunăstare și credem că solicitările noastre sunt normale. Vrem să stăm la masa dialogului cu Guvernul, să fim parte în momentul în care se va discuta creșterea salarizării în administrația locală și să vedem acea echitate față de munca pe care acești oameni o realizează în parteneriat cu noi", a afirmat Falcă.

Etichete: administraţie, robert negoita, salarii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h