Nereguli la proiectul autostrăzii suspendate din Bucureşti: "Încalcă LEGEA URBANISMULUI"Asociația Salvați Bucureștiul susţine că PUZ-ul 'Închiderea inelului median' privind autostrada suspendată din Bucureşti încalcă prevederile Legii urbanismului 350/2001. Conform asociaţiei, densitatea construită (CUT) nu se poate modifica prin PUZ cu mai mult de 20%, iar în acest caz a fost modificată cu 250%, fiind mărit de la 1 la 3,5.

Asociatia Salvati Bucurestiul a descoperit o serie de nereguli in cadrul proiectului autostrazii suspendate
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a descoperit o serie de nereguli în cadrul proiectului autostrăzii suspendate

Proiectul de inel median (autostrada suspendată) a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București printr-un Plan Urbanistic Zonal. În afară de traseul șoselei, el prevede și mărirea de 3,5 ori a posibilității de construire. Este extrem de puțin probabil că șoseaua să se construiască vreodată, din cauza costurilor excesive — 1,5 miliarde de euro pentru 13 km, însă, în baza PUZ-ului, se vor aglomera circulația și spațiul construit, prin ridicarea de noi imobile între blocurile existente.

"În particular, în baza acestui PUZ deja s-a dat o autorizație prin care s-a aprobat construirea unui bloc între blocuri, iar Asociația Salvați Bucureștiul, împreună cu vecinii, au formulat o plângere prealabilă prin care sesizează nelegalitatea PUZ-ului și a autorizației", se arată în comunicatul respectiv.

La adresa din str. Smaranda Brăescu nr. 47A din Sectorul 1 al Capitalei a fost emisă de către Primarul Sectorului 1 o autorizație prin care se permite executarea, pe spațiul verde deținut de un privat, a lucrărilor de construire a unui imobil cu funcțiunea de locuințe colective, având regimul de înălțime S+Ds+P+5E+6Er, adică aproximativ 26 metri.

Autorizația de Construire a fost emisă în baza documentației de urbanism tip PUZ 'Închidere Inelul median de circulație la zona Nord/Autostrada urbană. PUZ și studii de fezabilitate — Tronson Lacul Morii — Șos. Colentina'.

PUZ 'Închiderea inelului median' încalcă prevederile Legii urbanismului 350/2001. Conform acesteia, densitatea construită (CUT) nu se poate modifica prin PUZ cu mai mult de 20%. În cazul nostru, CUT a fost modificat cu 250%, fiind mărit de la 1 la 3,5.

Asociația Salvați Bucureștiul, alături vecinii imobilului de la adresa str. Smaranda Brăescu, în calitate de persoane vătămate, vor cere instanței de contencios administrativ a Tribunalului București anularea parțială a Hotărârii Consiliului General al Municipiului București prin care a fost aprobată documentația sus menționată și autorizația emisă în baza acestuia. Acest caz a fost inițiat în cadrul proiectului Instrumente pentru accesul la justiție al ONG-urilor, finanțat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Programului Fondului ONG în România.

Etichete: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, autostrada suspendata, autostrada suspendata bucuresti, Bucureşti, inel median, Proiectul de inel median

0/3 COMENTARII
Victor
08 Apr 14:17
+0
VOTURI
-0
Concret, regula sporirii CUT cu maxim 20% este valabilă pentru același UTR, când inițiatorul PUZ este o persoană juridică sau fizică. În situația în care inițiator este autoritatea administrației publice locale, regula nu se aplică. Ar fi cazul ca Salvați Bucureștiul și Eco-Civica să pună mâna pe carte și să mai lase șantajul.
vlad
08 Apr 10:38
+0
VOTURI
-0
@altul Nu cred ca ai citit pana la capat. Problema nu este autostrada suspendata ci PUZ-ul dat pentru ea. Pe baza lui se construiesc blocuri ilegal si pt asta au facut ei plangere penala!! Probabil dupa ce oamenii din zona s-au dus la Asociatia asta sa ceara ajutor juridic.

Stiu ca lumea nu prea mai are rabdare sa citeasca articolele complet, dar asta era foarte scurt.
altul
08 Apr 09:19
+0
VOTURI
-0
Cu asta se ocupa astia..sa studiexe proiecte care au fost anuntante ca fiind anulate..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE