Nereguli la Târgul Autovit din Sectorul 4. Zeci de comercianți au fost amendațiPrimăria Sectorului 4 a luat noi măsuri pentru reorganizarea și modernizarea zonei în care se desfășoară Târgul Autovit. Au fost montaţi bolarzi de granit, la o distanţă de 1,5 metri unul de celălalt pentru a împieduica parcarea pe spațiul verde, iar în perioada următoare vor fi amenajate locuri de parcare „în spic”. De asemenea, Poliția Locală Sector 4 i-a verificat pe comercianții de la Târg și au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 148.600 lei.

Nereguli la Targul Autovit din Sectorul 4. Zeci de comercianti au fost amendati
Nereguli la Târgul Autovit din Sectorul 4. Zeci de comercianți au fost amendați

După degajarea zonei din vecinătatea Pieței Sudului, prin demolarea chioşcurilor ilegal amplasate pe domeniul public, Primarul Daniel Băluţă a dispus ca un alt punct nevralgic de pe raza Sectorului 4, pe care cetăţenii l-au reclamat de-a lungul timpului prin multiple sesizări, respectiv, cel limitrof Târgului Autovit, să intre într-un proces de reorganizare şi modernizare.

Astfel, pentru degajarea trotuarului de maşini expuse spre vânzare sau ale celor care vizitează Târgul şi pentru a bloca parcarea pe spaţiul verde, de la accesul în Spitalul „Sf. Ioan” şi până în zona podului peste Dâmboviţa, au fost montaţi bolarzi de granit, la o distanţă de 1,5 metri unul de celălalt. Ulterior, în baza unui proiect urbanistic, aici vor fi amenajate locuri de parcare „în spic”.

Totodată, cu aportul Poliţiei Locale Sector 4 au fost întreprinse ample verificări în rândul persoanelor fizice care comercializează mărfuri la tarabe şi a societăţilor comerciale care au puncte de lucru deschise în incintă.

Pentru lipsa acordurilor de funcţionare, a documentelor de provenienţă a mărfurilor, a certificatului constatator pentru punctul de lucru, a Registrului unic de control, pentru neafişarea datelor de identificare a societăţii şi a orarului de funcţionare, au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 148.600 lei.

„Cei care expun spre comercializare mărfuri în acest Târg trebuie să înţeleagă că nu mai tolerăm abateri de la desfăşurarea în mod civilizat şi legal a activităţilor. Conştientizăm că pentru mulţi dintre ei aceasta reprezintă singura sursă de venit, însă, trebuie să înveţe să respecte normele de civism, cât şi pe ceilalţi membri ai comunităţii, deranjaţi de faptul că pe perioada desfăşurării Târgului, au disconfort în trafic sau achiziţionează produse de o calitate îndoielnică. Treptat, sub atenta monitorizare pe care am impus-o din partea Poliţiei Locale Sector 4, sunt convins că cei care vând săptămânal în Târgul Autovit vor înţelege să se alinieze standardelor impuse de legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte desfăşurarea unor astfel de activităţi”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Etichete: amenzi, Autovit, locuri de parcare, Sectorul 4, târg

0/1 COMENTARII
Cris
12 feb 07:49
+0
VOTURI
-0
E bine ca au pus pullane de granit ca sa nu mai poata parca nimeni si... ulterior.. la Pastele Cailor, se vor amenaja parcari in spic...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE