Nevăzătorii au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei. VIDEONemulţumiţi de faptul că indemnizaţiile lor nu au mai crescut de nouă ani, dar şi că nu li se asigură locuri de muncă, nevăzătorii din Capitală au protestat în Piaţa Victoriei.

Nevazatorii au protestat, marti, in Piata Victoriei. VIDEO
Nevăzătorii au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei. VIDEO
Foto: incont.ro

Preţ de câteva ore, zeci de nevăzători au protestat în faţa Guvernului. Oamenii se plâng că indemnizaţiile de handicap nu le-au mai fost majorate de mai bine de nouă ani, dar şi de faptul că nu au locuri de muncă. Oamenii speră ca în acest fel să le atragă atenţia autorităţilor asupra problemelor cu care se confruntă: subvenţii mici, lipsa locurilor de muncă şi lipsa unor aparaturi care să le facă viaţa mai uşoară.

"Poate că mulţi se vor întreba ce poate să facă un nevăzător, dar dacă fiecare stă să se gândească, îşi va da seama că prin toate staţiunile balneo sunt locuri unde se lucrează masaj foarte mult, cred că cele mai bune posturi sunt asigurate de către nevăzători", a spus un protestatar.

                  

Ei speră, totodată, ca autorităţile să subvenţioneze aparatura necesară pentru nevăzători, cum ar fi vocea sintetică pentru calculatoare, în limba română.

"Guvernul poate să aloce un fond pentru a putea procura aceste aparate necesare nevăzătorilor şi vocea sintetică nu există în limba română, voce care ne spune tot ce este scris pe ecran", a spus alt protestatar.

Protestatarii au cerut în acelaşi timp ca Executivul să facă mai multe controale la Asociaţia Naţională a Nevăzătorilor, pentru că, susţin ei, fondurile alocate de stat ar fi folosite în alte scopuri.

Etichete: nevăzători, protest, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE