Nicio televiziune din România NU va transmite Eurovision 2016. Decizia European Broadcasting UnionNicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016 iar o ofertă în acest sens făcută de ProTV nu poate fi acceptată, deoarece postul respectiv nu face parte din European Broadcasting Union (EBU), se arată într-un mesaj postat vineri pe pagina oficială de Facebook a EBU.

Nicio televiziune din Romania NU va transmite Eurovision 2016. Decizia European Broadcasting Union
Nicio televiziune din România NU va transmite Eurovision 2016. Decizia European Broadcasting Union

"Deși ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiție între membri și asociați ai Uniunii nu le putem accepta oferta", a explicat EBU.

EUROVISION 2016. România EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR 

UPDATE EUROVISION 2016. România NU va participa la ediţia din acest an a EUROVISION din cauza datoriilor pa care Televiziunea Română le are la organizatorii acestui concurs. Datoriile se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că nu a fost găsită soluția tehnică și legală pentru a plăti suma necesară participării la Eurovision.


Ulterior, Uniunea a întărit, răspunzând unui mesaj primit pe platforma de socializare, că "nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision în România", deoarece țara nu va avea un reprezentant la concursul cântecului european. Situația din 2017 va fi analizată în viitor, a menționat EBU.

European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume a anunțat, pe 22 aprilie, că a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni (14,5 milioane de euro). Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016.

Artistul desemnat să reprezinte România la Eurovision 2016, în urma Selecției Naționale, a fost Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence".

EUROVISION 2016. Ovidiu Anton NU vrea să cânte alături de Republica Moldova la Eurovision 2016
EUROVISION 2016. Câştigătorul Eurovision România 2016, Ovidiu Anton, a anunţat că refuză propunerea de a evolua la Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Invitaţia i-a fost făcută de "Teleradio-Moldova" după ce România a fost eliminată din competiţie din cauza datoriilor TVR.


Concursul Eurovision se desfășoară anul acesta la Stockholm.

Sursa: agerpres.ro
Etichete: EBu, eurovision 2016, televiziune, transmisiune

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE