Nicolae Bănicioiu ar fi ştiut despre afacerile pe care le avea Hexi Pharma cu spitaleleFostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu ar fi fost informat de SRI despre afacerile pe care le are Hexi Pharma cu spitalele româneşti, conform unor surse medicale citate de România Liberă.

Nicolae Banicioiu ar fi stiut despre afacerile pe care le avea Hexi Pharma cu spitalele
Nicolae Bănicioiu ar fi ştiut despre afacerile pe care le avea Hexi Pharma cu spitalele
Foto: psnews.ro

În perioada în care a ocupat funcția de ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu a primit cel puțin o informare din partea SRI în care era indicat, în clar, numele companiei Hexi Pharma, au declarat surse medicale pentru romanialibera.ro.

Documentul care includea numele companiei Hexi Pharma făcea parte din seria de informări trimise de SRI pe tema infecțiilor nosocomiale din spitalele românești. Nu se știe precis câte dintre aceste informări, care au fost de ordinul zecilor, au fost citite de miniștrii sau de secretarii de stat care s-au succedat la conducerea Ministerului Sănătății.

Dar în mod cert, informarea care menționa numele companiei lui Condrea a fost citită de ministrul Bănicioiu. Drept dovadă, pe baza acestei informări, Bănicioiu a trimis Corpul de control al Ministerului să facă un control la unul dintre spitalele din Cluj Napoca. Această decizie de a trimite o echipă de control a fost corectă, la acel moment, dar afacerile Hexi Pharna au continuat chiar și după ce Bănicioiu a plecat de la conducerea MS.

Din partea Ministerului Sănătății nu există încă o confirmare oficială legată de numele spitalului din Cluj care a fost verificat de Corpul de control, ca urmare a sesizării legate de Hexi Pharma.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătății din anul 2014 până în noiembrie 2015, pierzându-și funcția prin demisia întregului guvern Ponta - în urma incendiului din clubul Colectiv. După ce Bănicioiu a plecat de la conducerea MS, în luna mai 2016, Ministerul Sănătății a făcut publică lista spitalelor unde au fost semnalate probleme în urma controalelor efectuate ca urmare a scandalului dezinfectanților. Pe această listă apar două unități din Cluj. Acestea sunt Institutul Inimii „Nicole Stancioiu” și Institutul Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuţă".

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru “România Liberă“ că nu ştie despre ce informări este vorba, însă a ţinut să precizeze că, în timpul mandatului său, a trimis Corpul de Control la mai multe spitale din ţară pentru verificarea sesizărilor privind infecţiile nosocomiale, dar şi a calităţii produselor biocide. Bănicioiu a refuzat să răspundă dacă a primit de la SRI informări legate punctual de produsele livrate spitalelor de firma Hexi Pharma, invocând faptul că legea îi interzice să facă public conţinutul acestor informaţii confidenţiale de la un serviciu secret.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a spus pentru  “România Liberă” că va avea un punct de vedere oficial pe această temă miercuri, 22 iunie, după ce va consulta toate documentele aflate la dispoziţia ministerului.  

Etichete: Hexi Pharma, Nicolae Bănicioiu

0/4 COMENTARII
Cris
22 iun 17:37
+0
VOTURI
-0
@Hexi

Nu, legea aia a fost adoptata in timpul escrocului de Basescu, prin 2008-2009
Cris
22 iun 17:34
+0
VOTURI
-0
Daca acest escroc PSD-ist a stiut, trebuie chemat la bara...Iar daca a stiut, nu se poate sa nu fi stiut si bombonel - Victor Ponta.
Hexi
22 iun 11:01
+0
VOTURI
-0
In cazul in care e adevarat, Banicoiu a ascuns un genocid, ma gandesc care ar fi pedeapsa in lege.

GENOCÍD, genocide, s. n. infracțiune săvârșită în scopul de a distruge deliberat și sistematic, în întregime sau în parte, o colectivitate sau un grup național, rasial, etnic sau politic
Hexi
22 iun 10:59
+0
VOTURI
-0
Asta nu e omul care acum vreo doi ani promova legea ca cei care nu isi gasesc un loc de munca sa plateasca cass? zicea ca de ce nu platesc si amaratii sa aiba sistemul bani...bani sa fure ei si hexi si sexi fmm de hoti! vroiau bani de la saraci ca sa aiba ce sa fure!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h