Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu, candidaţi la alegerile locale din OltDoi dintre candidaţii la alegerile locale din Olt poartă numele fostului dictator Nicolae Ceauşescu, respectiv al fostului preşedinte Ion Iliescu. Nicolae Ceauşescu din Poboru spune că nu are nicio şansă să câştige, în timp ce Ion Iliescu afirmă că a intrat în politică pentru că altceva nu avea, relatează Mediafax.

Nicolae Ceausescu si Ion Iliescu, in cursa alegerilor locale la Olt
Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu, în cursa alegerilor locale la Olt

Nicolae Ceauşescu are 62 de ani şi candidează pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru. Bărbatul mărturiseşte că nu are nicio legătură cu familia fostului dictator Nicolae Ceauşescu, iar tot coincidenţa face ca acelaşi nume să-l fi purtat şi bunicul său, care a apucat "Epoca de Aur", scrie  Mediafax.

"Nu, a fost coincidenţă de nume şi, oricum, pe bunicul meu îl chema tot Ceauşescu Nicolae, care a murit în 1958", spune candidatul.

Nicolae Ceauşescu din Poboru adaugă că a intrat în politică imediat după Revoluţie, în Frontul Salvării Naţionale (FSN) şi în partidele care au derivat de aici. În ciuda numelui pe care îl poartă, bărbatul din Poboru nu are aspiraţii politice şi spune cu modestie că n-are nicio şansă să intre în următorul consiliu local.

"Imediat, după Revoluţie (am intrat în politică – n.red.), aşa s-a întâmplat. Voiam să intru şi aşa a fost conjuctura, noul pas, cum se spune. Cu FSN, cum era înainte! Nu am mai fost consilier local, acum sunt pe listă, dar nu cred că o să ies, vă spun garantat. Sunt pe locul 14. Fiindcă am lucrat în cadrul Primăriei 11 ani, am zis să candidez. Doar pentru Consiliul Local candidez. Cine candidează la postul de primar are nevoie de studii superioare, e altceva", a conchis Ceauşescu.

Ion Iliescu are 26 de ani şi a ajuns deja la cel de-al treilea partid politic, ALDE, după ce a trecut pe la PSD şi PNL. Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crâmpoia.

"Fac politică de câţiva ani. Am 26 de ani. Am mai fost şi prin PSD şi prin PNL", spuen Iliescu.

Tânărul politician din Crâmpoia spune că nimeni nu l-a confundat, de-a lungul timpului, cu fostul preşedinte Ion Iliescu. De vreo legătură de rudenie nici nu poate fi vorba. Ion Iliescu de Olt a povestit cum s-a hotărât să facă politică: "Aşa, am ajuns eu de acord că este mai bine politica. Altceva, dacă n-aveam, atunci, am considerat că e mai bine".

Etichete: alegeri loale 2016, Ion Iliescu, Ion Iliescu Olt, Nicolae Ceausescu, nicolae ceausescu Olt

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE