Nicolae Manolescu: "Marian Munteanu ar fi probabil O CATASTROFĂ de primar"ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Nicolae Manolescu consideră că desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Capitalei este "cel puţin neinspirată" şi spune că fostul lider al studenţilor, care "a făcut declaraţii pro-legionare făţişe", ar fi probabil "o catastrofă" de primar.

Nicolae Manolescu
Nicolae Manolescu

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. "Mi se pare cel puţin neinspirată această numire, această propunere de candidatură. Îl cunosc de mult timp pe Marian Munteanu, l-am avut student, a dat cu mine un examen în anul Revoluţiei, când pe la cursuri nu prea trecea, era o perioadă euforică. După aceea, el era şeful Ligii Studenţilor şi au avut câteva revendicări să zic minore şi contradictorii, de exemplu ca 30% din membrii Senatului să fie studenţi. Eu am fost două luni sau cam aşa ceva rector în timpul ăla şi am constatat că degeaba cereau participare la Senat, pentru că nu veneau, de fapt, trebuia să mă duc după ei să-i atrag de fiecare dată, ca să avem cvorum. Sau voiau să nu se mai dea concurs de admitere, în acelaşi timp să fie repartizări obligatorii, ceea ce nu se putea", a declarat Nicolae Manolescu, la RFI.

Criticul literar susţine că există dovezi "nenumărate" care atestă că Marian Munteanu a făcut declaraţii pro-legionare:

"Marian Munteanu a făcut nişte declaraţii pro-legionare făţişe. Au reapărut în presă chiar zilele trecute, le ţin foarte bine minte. Ceea ce mă uimeşte pe mine este că liderii PNL continuă să spună că nu există dovezi împotriva lui Marian Munteanu şi că este doar un zgomot de presă. Cum să nu existe dovezi? Sunt nenumărate dovezile (...). Mi se pare ciudat să continui să afirmi că Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat".

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Nicolae Manolescu este  de părere că dacă Marian Munteanu va fi ales primar, va fi o catastrofă: "Problema este ce va face el, dacă va fi ales primar, pentru că n-are nici o competenţă, n-a făcut niciodată nimic asemănător. Ce va face? Probabil ar fi o catastrofă, Dumnezeule, Doamne, iartă-mă, nu cred că poate face ceva, nu-l văd făcând ceva! Asta este practic a doua funcţie în stat, ca număr de alegători, de pildă, primarul general al Capitalei vine după preşedinte imediat. Bucureştiul are cel mai mare buget din toate, mai mult decât Ministerul Învăţământului, decât ministerul armatei".

Nicolae Manolescu declară că dulapurile de astăzi sunt pline cu schelete: "Este uimitor că atunci când desemnezi un candidat, într-o situaţie ca asta de acum, în care planează asupra foarte multora bănuieli, suspiciuni de tot felul, nu te gândeşti bine şi faci ca domnul Blaga, spui n-avem dovezi. Cum n-avem dovezi? Ar fi trebuit să ştim. S-a întâmplat povestea asta şi cu numirea de către domnul prim-ministru, domnul Cioloş, a unora dintre miniştri (...). S-au angajat în tot felul de aventuri din astea, fără să se întrebe dacă nu cumva oamenii ăştia au un schelet în dulap. Dulapurile acum nu mai sunt pline cu cărţi, cum erau înainte, acum sunt pline cu schelete."

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Marian Munteanu, Nicolae Manolescu

0/1 COMENTARII
Stick
18 Apr 13:23
+0
VOTURI
-0
S-a "trezit" cumva societatea civila ? Asa dintr-o data ?!...Nu-mi vine sa cred...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE