Nicolăescu: Proiectul PNL privind prevenţia în Sănătate vizează o viaţă mai bună pentru româniProiectul PNL privind prevenţia în Sănătate vizează o viaţă mai bună pentru cetăţeni şi depistarea riscurilor de îmbolnăvire, în condiţiile în care prevenirea bolilor costă mult mai puţin decât tratarea lor, iar interpretările care au fost date contravin spiritului legii, a declarat Eugen Nicolăescu.

Nicolaescu: Proiectul PNL privind preventia in Sanatate vizeaza o viata mai buna pentru romani
Nicolăescu: Proiectul PNL privind prevenţia în Sănătate vizează o viaţă mai bună pentru români

Proiectul PNL privind prevenţia în Sănătate vizează o viaţă mai bună pentru cetăţeni şi depistarea riscurilor de îmbolnăvire, în condiţiile în care prevenirea bolilor costă mult mai puţin decât tratarea lor, iar interpretările care au fost date contravin spiritului legii, a declarat Eugen Nicolăescu, potrivit Mediafax.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, unul dintre semnatarii proiectului de lege, a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, că autorii acestuia şi-au propus introducerea unui sistem de prevenire a bolilor, iar legea conţine doar principiile de funcţionare a acestui mecanism, urmând ca ulterior să fie introduse şi normele de aplicare. El a mai susţinut că la baza proiectului au stat sondaje de opinie făcute de PNL, împreună cu organizaţia de femei a partidului, din care a rezultat că românii vor să existe un astfel de sistem de prevenire a bolilor.

Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, a spus că se introduce pentru prima oară obligativitatea statului de a participa cu fonduri pentru un astfel de program de prevenire a bolilor, de care ar urma să beneficieze atât cetăţenii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi. El a explicat că nu era normal ca banii să fie luaţi din fondurile celor care plătesc asigurare, de aceea finanţarea se va face de la bugetul de stat. Potrivit estimărilor făcute de PNL, programul ar trebui finanţat cu 650-700 milioane euro, adică 10% din totalul fondurilor alocate Sănătăţii (Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate).

Citește și Ce le pregătesc parlamentarii românilor care REFUZĂ să participe la programele de prevenţie 

Etichete: boli, Eugen Nicolăescu, PNL, prevenție

0/1 COMENTARII
Cris
07 Feb 19:22
+0
VOTURI
-0
Se cunoaste ca ticalosii lu Basescu, Blaga, Udrea se pregatesc sa revina la putere. Le simtim mirosul infect din initiativele legislative dubioase pe care le au.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE