Nicoleta Toncea, iubita lui Ioan Niculae şi directoarea Interagro, audiată la DIICOTNicoleta Toncea, directoarea Interagro şi iubita lui Ioan Niculae, este audiată luni la DIICOT. Aceasta dă explicaţii în dosarul "Gaze Ieftine", în care Ioan Niculae este urmărit penal.

Nicoleta Toncea, iubita lui Ioan Niculae si directoarea Interagro, audiata la DIICOT
Nicoleta Toncea, iubita lui Ioan Niculae şi directoarea Interagro, audiată la DIICOT
Foto: ziarelive.ro

Nicoleta Toncea este acuzată că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să îşi pună la adăpost de sechestru averea, informeaza digi24.ro.

Omul de afaceri se află la închisoare din 2015, în urma unei condamnări definitive la doi ani și lase luni de închisoare.

♦♦♦

Potrivit referatului procurorului DIICOT, în anul 2005 s-a constituit o grupare infracţională formată din persoane de la compania lui Ioan Niculae, INTERAGRO, de la Ministerul Economiei, ROMGAZ şi de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, care, prin influenţă şi exercitarea intenţionat defectuoasă a atribuţiilor specifice funcţiei, au acţionat în mod concertat în vederea obţinerii unor importante beneficii materiale necuvenite pentru reprezentanţii SC INTERAGRO în dauna SNGN ROMGAZ SA, punând astfel în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Între 2005-2010, INTERAGRO era distribuitor de gaze naturale către şase societăţi producătoare de îngrăşăminte pentru agricultură.

Licenţele de furnizare a gazelor naturale au fost obţinute de Interagro prima data în 2001 (premier Adrian Năstase, ministru al Economiei Dan Ioan Popescu) pe patru ani, apoi din 2005 a primit licenţă din doi în doi ani, ultima, din februarie 2008, dată pentru o perioadă de trei ani (premier în această perioadă a fost Tăriceanu, iar ministru al Economiei - Varujan Vosganian).

Procurorul considera că INTERAGRO nu avea statutul de consumator eligibil pentru a obţine facilităţile (pentru că nu era producător direct de îngrăşăminte), însă atunci când reprezentanţii statului ezitau în a-i aproba facilităţile, Ioan Niculae ameninţa cu închiderea celor şase fabrici de îngrăşăminte pe care le controla şi cu mitinguri de protest prin sindicatele de la firmele sale.

Etichete: diicot, Interagro, Ioan Niculae

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE