Nicușor Dan:Oprescu și arhitectul-șef ar trebui să facă pușcărie pentru PUZ ilegale de la Bd. UranusPrimul tronson al Bulevardului Uranus, cu toate că a fost finalizat, nu poate fi recepționat din punct de vedere legal de către Primăria Capitalei, deoarece autorizația de construcție pentru această lucrare a fost suspendată de Justiție, a spus vineri Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul. Mai mult, cei care au emis documentele ilegale pentru construirea bulevardului au toate șansele să fie condamnați la închisoare, mai spune Nicușor Dan. 

Prima etapa a Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus va fi inaugurata pana la sfarsitul anului
Prima etapă a Diametralei Buzești-Berzei-Uranus va fi inaugurată până la sfârșitul anului
Foto: Hotnews.ro

Autorizatiile de construire 282/2011 si 274/2012 au fost suspendate de Tribunalul Bucuresti prin sentinta din 7 ianuarie 2014. Acestea reprezintă autorizațiile în baza cărora a fost construita soseaua Buzesti Berzei (BD. Uranus-primul tronson), tronsonul intre Dinicu Golescu si Grivitei. Decizia nu este finală, deci probabil va fi atacată de Primăria Capitalei. 

In 2011, Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatia de construire nr. 633/2010 pentru soseaua Buzesti Berzei, tronsonul intre Dinicu Golescu si Grivitei. Printr-o intelegere cu ONG-urile si Ministerul Dezvoltarii, Primaria s-a angajat sa modifice autorizatia astfel incat soseaua sa ocoleasca Hala Matache.

Primaria a incalcat si intelegerea si legea si a emis autorizatiile 282/2011 si 274/2012 cu acelasi continut cu autorizatia pe care instanta o suspendase.

Sentinta din 7 ianuarie 2014 confirma din nou ca intreaga lucrare a diametralei Buzesti Berzei este ilegala.

Drept urmare, construcția în cauză, primul tronson al Bulevardului Uranus, este ilegală și nu se poate face, din punct de vedere legal, recepția lucrării de către Primărie. Totuși, chiar și până la recepție, se poate da drumul la circulație. Vineri se fac probe cu tramvaiul pe Bulevardul Uranus. Până la sfârșitul lunii se reia circulația.

Mai mult, susține Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, cei care au emis respectivele autorizații de construcție ilegale sunt pasibili de o condamnare penală. Cei vizați sunt Sorin Oprescu, primarul general al Municipiului București, Gheorghe Pătrașcu, arhitect-șef al Municipiului București și Tudor Toma, secretar general al Primăriei Generale.  

Etichete: Autorizaţie de construcţie, bd. uranus, realitatea

0/13 COMENTARII
A@A
11 Jan 11:24
+0
VOTURI
-0
Pentru aceasta lucrare facuta din ilegalitate in ilegalitate, Oprescu si acolitii lui de la primarie trebuie sa plateasca penal. Nu exista stat de drept daca deciziile instantelor sunt ignorate si calcate in picioare de sleatca de derbedei.
Felicitari domnule Nicusor Dan si mult succes in demascarea tuturor ilegalitatilor facute de acest mafiot Oprescu si clica lui!
Cătălin
10 Jan 22:14
+0
VOTURI
-0
Doar pe acest site i se cântă în strună lui Nicușor Dan ăsta.
Fox
10 Jan 21:29
+0
VOTURI
-0
Felicitari B365! Aveti intr-o singura zi 4 articole despre acest individ obscur ND! Mai lipseste doar sa ne spuneti ce a mancat la masa de seara, cate carti (de joc) citeste si ce culori prefera. Apoi ne faceti zodiacul si incheiati articolul cu importanta astrala a maretului vostru incompetent nicusor. Incepeti sa semanati cu Romania Mare! Tot inainte tovarasi!
Geo
10 Jan 20:38
+0
VOTURI
-0
Nicusor Dan ar tebui internat la nr. 9. El e dovada vie ca abilitatile matematice sunt direct proportionale cu doza de cretinism. Faptul ca acest imbecil se opune oricarui proiect nu ma deranjeaza, sunt multi cretini pe lume, insa ceea ce ma surprinde e ca acest specimen chiar reuseste sa blocheze dezvoltarea orasului. Oprescu are bubele lui, e badaran, arunca banii aiurea, nu duce proiectele la bun sfarsit, calitatea lucrarilor e proasta, etc. Nicusor Dan o tine insa una si buna : sa nu se faca nimic pentru ca genereaza trafic, sa se protejeze toate sandramalele, daca se poate si cu tiganii care le ocupa inauntru. Norcul nostru e ca, in afara de cateva mii de oameni care-l ling in fund ( s-a vazut la alegeri cati sustinatori are ), nu da nimeni doi bani pe parerile lui......
vlad
10 Jan 19:45
+0
VOTURI
-0
Daca au dat autorizatii ilegale, chiar ar trebui sa faca, dar cine naiba o sa le faca dosar??? Oprescu face ce vrea... Eu nu zic ca proiectul e rau, nu asta discutam, dar s-au daramat niste monumente (urate cum erau), ilegal, fara autorizatie.... daca maine are chef sa dea autorizatie sa se darame Ateneul? si se duce noaptea cu buldozerele??? Ca asa a facut cu Hala Matache si uite ca era complet ilegal.
@ Nastasia Moldovanu
10 Jan 17:17
+0
VOTURI
-0
https://www.facebook.com/nastasia.moldovanu

"Doamna" Moldovanu, nascuta in Bucuresti, cu scoala facuta in Chisinau si intoarsa in Bucuresti. Acum este reprezentanta L'Oreal.

De ce m-ar interesa pe mine ce-ai fi facut tu, "femeie"?
@ ana galiu
10 Jan 17:08
+0
VOTURI
-0
"desvoltarea bucurestiului", "ia sasi vada", "tovarasi"
"la nas,atunci" "la puscarie,sa mearga"

Mai hahalera, peste prajit si pricajit... Invata sa te exprimi coerent. Si nu mai pune niciodata virgula intre subiect si predicat.
ana
10 Jan 15:59
+0
VOTURI
-0
cine mai este si nicusor asta,care priveste cu dusmanie desvoltarea bucurestiului?este cumva coada de topor a PDLlui?ia sasi vada de treaba lui,sa se stearga la nas,atunci cand vorbeste de Oprescu,iar la puscarie,sa mearga tovarasi lui de partid,care au furat bucurestiul.
Mircica
10 Jan 14:36
+0
VOTURI
-0
Ma intreb cat a fost spaga incasata de oprescu..
Probabil ca stalpii sunt luati de la firma directorului general din primaria lui oprescu: madalin dumitru
Andrei
10 Jan 14:32
+0
VOTURI
-0
asa-zis-ul "independent" Nicusor sa îsi vada de matematica lui.
nastasia
10 Jan 14:31
+0
VOTURI
-0
Dacă era după el, nu se mai făcea nimic în Bucureştiul asta! Mi-ar fi ruşine sa mai vorbesc cu astfel de rezultat la alegeri. Cred că PDL-ul a văzut totuşi că bucureştenii nu sunt atât de tâmpiţi pe cât cred ei.

Citeste mai mult: adev.ro/mz6lzk
...
10 Jan 13:54
+0
VOTURI
-0
Oprescu chiar trebuie sa faca puscarie

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE