Nicuşor Dan: Cu 300.000 euro aş fi ajuns primar generalNicusor Dan (Foto: Facebook)
Nicusor Dan (Foto: Facebook)

În interviul acordat Realitatea.net, Nicuşor Dan a dat asigurări că nu va candida în toamnă pentru un mandat de parlamentar pentru că nu vrea o carieră politică, ci îşi doreşte doar să rezolve problema oraşului în care locuieşte. Însă, acesta a precizat că i-ar putea susţine, împreună cu voluntarii adunaţi în jurul său, pe unii candidaţi independenţi.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la alegerile locale din 10 iunie, candidatul independent a spus că, dacă ar fi alocat 300.000 euro pentru campania electorală ar fi câştigat. ”Dacă în loc de 45.000 de euro am fi avut 300.000 de euro şi în loc de şase luni aveam un an, sunt convins că aş fi ajuns primar general al Capitalei”, a declarat Nicuşor Dan.

Candidatul independent a precizat că a ales să transmită mesajul pentru Consilul General numai în ultima săptămână pentru că, dacă ar fi optat pentru transmiterea acestui mesaj mai devreme, i-ar fi demotivat pe oamenii pe care i-a convins, în contextul în care a crescut exponenţial până la finalul campaniei. ”Obiectivul nu a fost un scaun în consiliu, obiectivul a fost un scor cât mai mare la Primărie, pentru a transmite un mesaj şi a coagula un grup social. E un calcul pragmatic: Dacă vrei să candidezi la primărie, te duci la oameni de afaceri, la personalităţi, la oameni care să te susţină. Una e să le spui "sunt un consilier general", alta e să le spui "am făcut 9% la alegerile trecute, fără niciun buget"”, a explicat Nicuşor Dan.

Candidatul independent la PMB a precizat că el a obţinut banii de la oamenii de afaceri care nu pot să aibă acces la licitaţiile organizate de stat şi de Primăria Bucureştiului. ”Exactă acesta este publicul ţintă, aceştia sunt oamenii care au interes să finanţeze o campanie, nu ca să obţină un contract, ci ca să poată să participe la o licitaţie corectă. Numai achiziţiile pe care le face Primăria Municipiului Bucureşti sunt de ordinul sutelor de milioane de euro. În prezent există câţiva oameni abonaţi şi ei importă de la semafoare până la băncuţe şi panseluţe”, a spus Nicuşor Dan.

Independentul a mai spus că unele televiziuni de ştiri au avut anumite preferinţe pentru unii candidaţi. ”E clar că există o mare problemă cu marile televiziuni de ştiri, în sensul că există o preferinţă faţă de anumiţi oameni pe care ele le invită. Pe de altă parte, există un blocaj pentru alte persoane. Explicaţia pentru faptul că Sorin Oprescu a câştigat un nou mandat vine din dou lucruri importante. În primul rând, nu a avut o opoziţie politică, în al doilea rând nu au existat emisiuni de televiziune cu adevărat împotriva lui. Televiziunile de ştiri au ocultat, timp de patru ani, problemele mari ale oraşului”, a punctat candidatul independent.

Etichete: Consiliul General al Municipiului Bucureşti, independent, nicuşor dan, primar general, Primăria Capitalei, Primăria Municipiului Bucureşti

0/0 COMENTARII
ola
15 iun 19:03
+0
VOTURI
-0

Daca nu s-apropia intr-atat de Udrea, poate avea o sansa, cat de mica.

Pe cand, cu ajutorul lui Udrea, blocand sistematic proiectele lui Oprescu, a fost etichetat ca fiind agatat de fustele ei.

Pe undeva asa a si fost !

Traian Mitrica
15 iun 14:36
+0
VOTURI
-0

La Caracal poate si acolo doar daca-i dadea voie DDD

Nicoleta
15 iun 16:31
+0
VOTURI
-0

Doamne cat sunteti de destepti toti...Ce sa faci, cand nu te duce capul , nu stii decat sa acuzi.

Viorel
15 iun 14:20
+0
VOTURI
-0

Asta crede ca poti face orice vrei daca ai bani. Asa a crezut si Udrea (modelul lui in viata) si acum e pe tobogan. Bine ca nu a intrat in CGMB. Il intereseaza numai banii.

Nicoleta
15 iun 17:03
+0
VOTURI
-0

Modelul tau care e ?

Traian Basesescu ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h