Nicuşor Dan, despre propunerea ca transportul RATB să fie gratuit: "O promisiune populistă"Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) consideră că transportul public gratuit în Capitală va înrăutăţi situaţia RATB. Nicuşor Dan scrie pe Facebook că "promisiunea populistă, marca Sorin Oprescu" a noului primar Gabriela Firea nu are suport în realitate sau argumente economice.

Gabriela Firea si Nicusor Dan
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan
Foto: jurnalistii.ro

"Gabriela Firea, noul primar general al Capitalei, își începe mandatul cu o promisiune populistă, marca Sorin Oprescu, fără suport în realitatea de zi cu zi și fără argumente economice. Măsura gratuității pentru transportul public de suprafață este încă o dovadă că Gabriela Firea nu cunoaște nevoile reale ale cetățenilor din București. ", susţine liderul USB, Nicusor Dan.

"Motivul pentru care numărul pasagerilor a scăzut în intervalul 2009-2013 de la 788 de milioane la 725 milioane nu este din cauza prețului călătoriei, de 1,3 lei. Călătorii sunt descurajați de calitatea scăzută a serviciilor oferite de RATB: parc auto insuficient, autobuze și tramvaie uzate, depășite din punct de vedere tehnologic, murdare și de multe ori fără aer condiționat sau încălzire, lipsa de coordonare a traseelor de autobuz și tramvai și de integrare a transportului de suprafață cu cel subteran, blocajele în trafic, stații fără adăpost și nesemnalizate, lipsa unui sistem de informare a pasagerilor în timp real.

Prioritățile administrației trebuie să fie eficientizarea structurii de conducere a RATB, transformarea RATB din regie autonomă în societate comercială conform Regulamentului CE 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului - fără de care nu poate să acceseze fonduri nerambursabile din Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru înnoirea materialului rulant - introducerea culoarelor unice pentru transportul în comun, prioritizarea transportului în comun în intersecții", mai scrie Nicuşor Dan pe Facebook. 

Noul primar general ales al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca transportul public de suprafață din București să fie gratuit. Firea a declarat că a discutat deja cu specialişti care i-au transmis că transportul gratuit cu RATB este un proiect realizabil. O altă prioritate a social-democratei este reintroducerea biletului unic RATB-Metrou.

Etichete: Gabriel Firea, nicuşor dan, RATB, transport RATB gratuit, USB

0/2 COMENTARII
@ alin
10 iun 09:56
+0
VOTURI
-0
"Multumim" si noi, cei care n-am fost la vot, celor care au mers ca berbecii sa voteze "ceva", indiferent ce.
Din cauza voastra, votantilor, a ajuns tara asta in halul in care este. Ca voi credeti ca oricare din candidati ar fi buni de ceva.
Tontilor...
alin
09 iun 18:30
+0
VOTURI
-0
si are dreptate..din pacate timp de 4 ani o sa-si bata joc taranca asta de Bucuresti. "Multumim" celor care si-au bagat piciorul si nu au fost la vot de parca viata lor nu depinde de primari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE