Nicuşor Dan, OFERTAT de PNL. Cum a răspuns președintele USBNicuşor Dan a primit o ofertă din partea PNL București, care vrea ca acesta să facă parte din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Președintele USB susține însă că problema Comisiei este una complexă și că oferta de la PNL nu ar rezolva problema. El propune astfel "dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, organizarea de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de functionare al acestei comisii si numirea altor membri in aceasta structura, dar dupa o prezentare publica a activitatii lor profesionale".

Nicusor Dan, OFERTAT de PNL
Nicuşor Dan, OFERTAT de PNL
Foto: 36000pentrunicusordan.wordpress.com

PNL vrea ca, la următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București, să inițieze un Proiect de Hotărâre în care reprezentanții ONG-urilor de profil din București să propună un membru cu drepturi depline al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

"Conform măsurilor propuse prin 'Acordul pentru bucureșteni' inițiat de PNL și având în vedere atât transparentizarea actului administrativ, cât și implicarea mai mare a cetățenilor și a societății civile în deciziile care influențează bunul mers al Capitalei, considerăm oportună și necesară cooptarea unui reprezentant al ONG-urilor în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism", se arată într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

Astfel, Partidul Naţional Liberal vrea să îl propună pe Nicuşor Dan pentru această poziţie.

CUM RĂSPUNDE NICUȘOR DAN:

„Problema Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului este una complexa, iar propunerea PNL de adaugare in comisie a unui reprezentant al societatii civile nu rezolva situatia complicata a acesteia, oricat de laudabila ar fi preocuparea pentru componenta si functionarea acestei structuri", a răspuns Nicusor Dan, presedintele Grupului de Initiativa al Uniunii Salvati Bucurestiul, printr-un comunicat de presă remis B365.ro.

Nicușor Dan susține, de asemenea că, în forma actuala, Comisia Tehnica a aprobat numeroase documentatii de urbanism neoportune pentru oras, multe dintre ele ilegale. Președintele USB menționează în acest sens mall-ul din spatele Palatului Stirbei, blocul de langa Ateneul Roman, ansamblul de blocuri in gradina din Sos. Kiseleff 45, copie a Gradinilor Versailles.

„Sa nu uitam, de asemenea, ca multi dintre actualii membrii ai acestei comisii au « meritul » de a fi elaborat chiar ei o serie de proiecte controversate, supuse aprobarii Comisiei din care fac parte. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, este autorul unui referat pentru intrarea in legalitate a constructiei ilegale Cathedral Plaza.", a completat acesta.

Solutia pe care o propune Nicușor Dan este dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, organizarea de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de functionare al acestei comisii si numirea altor membri in aceasta structura, dar dupa o prezentare publica a activitatii lor profesionale.

Etichete: nicuşor dan, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE