Nicuşor Dan solicită Curţii de Conturi să verifice modul în care Primăria a cheltuit banii publiciDeputatul USR Nicuşor Dan solicită Curţii de Conturi să verifice modul în care Primăria Capitalei a cheltuit aproape 400.000 de euro pentru trimiterea în tabăra din Grecia a 1.000 de pensionari, spunând că există o diferenţă totală de 135.000 de euro între preţul plătit de municipalitate şi preţul oferit de aceeaşi firmă, pentru aceeaşi perioadă, în aceleaşi condiţii. „Bucureştenii trebuie să ştie dacă banii plătiţi de ei sunt cheltuiţi responsabil sau dacă cineva se înfruptă din banii lor, pe seama unor proiecte cu iz social, menite să mai cumpere la grămadă voturi pentru viitoarele alegeri", spune Nicuşor Dan.

Gabriela Firea si Nicusor Dan
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan

„Vacanţa în Grecia oferită celor 1.000 de pensionari de către Primăria Capitalei începe să lase dâre adânci de suspiciune, după ce presa a dezvăluit că preţul plătit de Gabriela Firea pentru fiecare pensionar care va pleca în Grecia este mai mare cu circa 100 de euro faţă de preţul oferit de aceeaşi firmă, pentru aceeaşi perioadă , în condiţii similare. Deoarece la mijloc este vorba de o sumă consistentă, diferenţa totală fiind în jur de 135.000 de euro, solicit public Curţii de Conturi să verifice modul în care Primăria Capitalei a cheltuit, din banii bucureştenilor, peste 375.000 de euro pentru acest proiect controversat", a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR subliniază că bucureştenii trebuie să ştie dacă banii publici sunt cheltuiţi responsabil sau dacă „cineva se înfruptă din banii lor, pe seama unor proiect cu iz social, menite să mai cumpere la grămadă voturi pentru viitoarele alegeri".

Primăria Capitalei a anunţat, vineri, că 970 de pensionari s-au înscris în tabăra tematică cultural-educativă "La pas prin tărâmul legendar al Greciei", de care vor beneficia gratuit 1.000 de pensionari, iar până acum au fost validate 250 de dosare. Potrivit anunţului postat pe site-ul Centrului pentru Seniori, tabăra tematică pentru pensionari se va desfăşura în Grecia, în localitatea Paralia-Katerini, pe parcursul a opt zile. Beneficiari vor fi 1.000 de pensionari care au cel puţin 50 de ani împliniţi şi locuiesc în Bucureşti, şi cu un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 de lei).

Pachetul de vacanţă cuprinde, pe lângă masă, cazare şi transport, petreceri tematice („Seară Grecească", „Seară Românească"), excursii la Muntele Olimp, vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu un ghid turistic şi activităţi recreative.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări că toate procedurile în ceea ce priveşte organizarea taberei sunt legale, adăugând că oricum municipalitatea este mereu "sub lupă" şi i se face câte un dosar la DNA după fiecare articol de presă. De asemenea, Primăria Capitalei a transmis un comunicat în care preciza că acest proiect este inclus în calendarul de proiecte al Centrului pentru Seniori al municipiului Bucureşti, aprobat de municipalitate, şi corespunde obiectului de activitate al instituţiei, iar licitaţia a fost câştigată cu suma de 1.435.000 de lei fără TVA de către agenţia de turism, "şi nu cu suma care s-a vehiculat în spaţiul public, adică 2.000.000 de lei".

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Centrului pentru Seniori, valoarea estimată a contractului încheiat cu SC TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL SRL este 1.750.000 de lei fără TVA.

USR Bucureşti a cerut demiterea directorului Centrului pentru Seniori, Alexandra Dobre, după anunţul de organizare a taberei, acuzând incompetenţă managerială. USR a solicitat şi oprirea proiectului, spunând că este o risipă de bani publici şi un pericol pentru sănătatea celor în vârstă.

 

Etichete: ban public, nicuşor dan, pmb, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h