Nivelul de ALERTĂ TERORISTĂ, prelungit la Bruxelles.Metroul, centrele comerciale şi şcolile, ÎNCHISEMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că guvernul belgian a decis menținerea nivelului de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”. 16 persoane au fost ARESTATE, anunţă Poliţia locală. 

Nivelul de alerta TERORISTA, prelungit la Bruxelles.Metroul, centrele comerciale si scolile, INCHISE (Foto nstravel.ro)
Nivelul de alertă TERORISTĂ, prelungit la Bruxelles.Metroul, centrele comerciale şi şcolile, ÎNCHISE (Foto nstravel.ro)

Staţiile de metrou rămân închise, trenurile periurbane suspendate, astfel că, din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun, în cursul zilei de luni, 23 noiembrie 2015, școlile și universitățile din Bruxelles vor fi închise.

Se recomandă locuitorilor capitalei belgiene, să evite "locurile cu o concentraţie mare de oameni," cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" și centrele comerciale aglomerate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se consulte pagina de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se
deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Poliția belgiană a arestat 16 persoane în operațiunile declanșate după atacurile de la Paris din 13 noiembrie, dar nu l-a găsit pe Salah Abdeslam, bărbatul din Bruxelles suspectat că a jucat un rol-cheie în asaltul din Franța, a anunțat procurorul public la începutul zilei de luni.

Etichete: belgia, Bruxelles, metrou inchis, nivel maxim de alerta terorista, şcoli închise

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h