SenseAbility, "Muzeul Tactil" din București, participă la NOAPTEA MUZEELOR 2016NOAPTEA MUZEELOR 2016 BUCUREȘTI: Publicul este invitat, sâmbătă, 21 mai, la prima expozitie din Bucuresti în care simțul tactil trece pe primul plan. Evenimentul are loc în cadrul Nopții Muzeelor.

NOAPTEA MUZEELOR 2016 la SenseAbility- "Muzeul Tactil" din Bucuresti
NOAPTEA MUZEELOR 2016 la SenseAbility- "Muzeul Tactil" din București
Foto: romaniapozitiva.net

NOAPTEA MUZEELOR 2016 BUCUREȘTI:

Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala va asteapta la o editie speciala de SenseAbility in Noaptea Muzeelor 2016. Pe 21 mai are loc prima expozitie din Bucuresti in care simtul tactil trece pe primul plan.

"Va invitam la Muzeul Tactil sa atingeti exponatele si sa descoperiti o parte din rezultatele muncii studentilor Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" in cadrul atelierelor din anii 1955 pana in 1990. Vizitatorii vor primi ochelarii AMAis si bastoane de orientare, pentru a putea explora exponatele puse la dispozitie, bazandu-se pe celelalte simturi, in absenta celui vizual. Atunci cand nu te poti baza pe vizual, toate elementele din jur devin repere – ecou, miros, texturi, proportii, dimensiuni, temperatura, prin intermediul lor descoperi spatiul din jur. Aceasta experienta are dublu-rol: de a crea empatie fata de persoanele nevazatoare si de a sustine demersul de a integra social una dintre categoriile defavorizate din Romania. Noaptea Muzeelor este un context favorabil pentru promovarea accesibilizarii evenimentelor culturale din Bucuresti pentru persoanele cu dizabilitati. Initiativa noastra propune o expozitie accesibilizata persoanelor cu deficiente de vedere si este o initiativa unica pana in acest moment in Bucuresti. Muzeul tactil se adreseaza atat persoanelor valide care vor sa traiasca o experienta inedita, dar mai ales persoanelor cu dizabilitati vizuale ce au acces limitat la muzeele si partimoniul cultural al Bucurestiului. Te asteptam la Muzeul Tactil organizat in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Ne vom da intalnire la Fantana la fiecare sfert de ora, de la 17 pana la 20, de unde membrii AMAis va vor conduce spre expozitie.", transmit organizatorii.

Cele 4 tururi de cate 6 persoane sunt programate la orele: 17:30/18:30/19:30/20:30.

Pentru o buna desfasurare a evenimentului, trebuie sa faceti rezervare la numerele de telefon de mai jos:
0724 790 110 | 0720 450 660 | 0727 573 487

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Etichete: muzeul tactil, Noaptea Muzeelor, noaptea muzeelor 2016, noaptea muzeelor 2016 bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE