Noi acuzaţii pentru patronii Club #Colectivi, vineri la Parchet: SE EXTINDE urmărirea penală#Colectiv. Cei trei patroni ai Clubului #Colectiv au ajuns vineri la Parchetul General. Lui Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, precum și reprezentanților firmei de artificii li s-au adus la cunoștință faptul că pe numele lor a fost extinsă urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală și încălcarea normelor legale privind protecția muncii. 

Noi acuzatii pentru patronii Club #Colectiv. Cei trei patroni, vineri la Parchet
Noi acuzaţii pentru patronii Club #Colectiv. Cei trei patroni, vineri la Parchet

#Colectiv. În urmă cu aproape trei săptămâni, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, cei trei patroni ai clubului Colectiv, au fost la sediul Parchetului de Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a li se prezenta rezultatul expertizei care a fost dispusă de procurorul de caz.

#Colectiv. Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă în cazul incendiului de la clubul Colectiv, care a avut loc în luna octombrie. Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar, cercetări în urma cărora Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv. După aproximativ două luni, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu.

De asemenea, în dosar au fost puși sub acuzare reprezentanții firmei de artificii — Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

#Colectiv. Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită, în condițiile amenajării interioare improprii unor activități de acest tip.

#Colectiv. Astfel, în club erau materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local, scrie romaniatv.net. 

Etichete: acuzatii noi, alin anastasescu, Parchet, patroni #Colectiv, Paul Gancea şi Costin Mincu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE