Firmele care intervin pentru deszăpezire în Bucureşti au fost amendate din nou, miercuriPrimăria Capitalei anunţă că firmele care intervin pentru deszăpezire în Capitală au fost din nou sancţionate. Fiecare dintre ele a fost amendată cu 5000 de lei miercuri, după ce, marţi, primiseră aceeaşi amendă.

Noi amenzi pentru firmele care intervin pentru deszapezire, in Bucuresti, date de PMB
Noi amenzi pentru firmele care intervin pentru deszăpezire, în Bucureşti, date de PMB
Foto: libertatea.ro

Firmele care intervin pentru deszăpezirea străzilor au fost amendate si miercuri, cu câte 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin în conformitate cu art. 5, lit. g din HCGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare ale Municipiului București, anunţă PMB printr-un comunicat de presă.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 5, Supercom- în sectorul 2, Rosal - în sectorul 3, Rebu - în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6. 

"Primăria Capitalei saluta responsabilitatea civică de care au dat dovada bucureștenii, doar 5 % din cei somați marti sa indeparteze zăpada de pe trotuare fiind sancționați miercuri pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 120/2010. Astfel, inspectorii au dat 23 de amenzi, in valoare de 39.000 de lei firmelor si asociatiilor de locatari", adaugă sursa citată.

Reamintim ca marti, in timpul verificărilor, au fost somate 416 persoane juridice, din care 217 asociatii de proprietari pentru ca nu au curatat zapada si gheata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, conform obligatiilor legale ce le revin. Tot marţi, toate cele cinci firme de deszăpezire care operează în Capitală au fost amendate de Poliţie pentru că nu au curăţat corespunzător străzile din Bucureşti.

Actiunile de control privind obligaţia persoanelor fizice/juridice de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, dar si a modului in care operatorii respecta planul de deszapezire vor continua şi în zilele următoare.

Primarul General, Razvan Sava, a convocat un nou comandament de iarna, in aceasta seara, la ora 19:00, la sediul Municipalitatii.

 

Etichete: amenzi, deszăpezire, pmb

0/1 COMENTARII
Paco
06 ian 18:50
+0
VOTURI
-0
5000 lei? Huh?
Ii doare pe-astia la basca de amenda de 5000 de lei. Pe ce sume au semnat contractele? Probabil ca nu-i deranjeaza nici 5000 lei pe fiecare zi.
Ia sa le dea amenda procentual. Nu ti-ai facut treaba, 30% din cifra de afaceri amenda. Si sa-i vezi dupa aia cum curata asfaltul si cu periuta de dinti.

5000 lei e bataie de joc pentru banii contribuabilior!...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE