Noi arestări după violenţele de la protestul din 10 augustDoi protestatari acuzaţi că au agresat doi jandarmi la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost arestaţi pentru 30 de zile. Joi, cei doi au fost audiaţi timp de câteva ore la Poliţia Capitalei, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor. Ulterior ei fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore.

Protest Piata Victoriei
Protest Piaţa Victoriei

 

Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi protestatari acuzaţi că au lovit jandarmi la mitingul din 10 august.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împreună cu poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale au făcut, joi, percheziții la domiciliile a trei persoane suspectate că au agresat jandarmi la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei, anunță Poliția Capitalei. În urma percheziţiilor, două persoane au fost aduse la audieri.

Unul dintre protestatarii reţinuţi este acuzat că a lovit cu picioarele un jandarm, iar celălalt este acuzat că a lovit un alt jandarm cu o bucată de metal.

"În ordonanţa procurorului, s-a reţinut că cele două persoane au exercitat violenţe fizice faţă de faţă de persoanele vătămate, care au avut calitatea de organe de Jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data de 10/11 august 2018, iar prin acţiunile lor au tulburat ordinea şi liniştea publică. La data de 11 octombrie, cele două persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive", precizează Parchetul.

La efectuarea percheziţiilor domiciliare, procurorii au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale.

Etichete: 10 august, arestari, proteste

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE