Noi detalii despre avocatul lui Adamescu, denunțătorul care s-a aruncat în fața metrouluiAvocatul George Dumitru şi-a pus capăt zilelor imediat după ce dosarul care vizează un lot de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti să fie dat publicităţii. Cei patru sunt acuzaţi că au primit mită pentru a băga în insolvenţă mai multe firme, inclusiv una dintre companiile aflate in portofoliul miliardarului Dan Adamescu.

Avocatul lui Adamescu, george Dumitru
Avocatul lui Adamescu, george Dumitru

George Dumitru s-a aruncat în faţa metroului imediat după ce a apărut informaţia că s-a autodenunţat în faţa procurorilor pentru faptul că a intermediat şpaga pe care clientul său voia să o dea judecătorilor. Pentru a-şi susţine acuzaţiile, avocatul a predat procurorilor inclusiv un extras de cont care atesta viramentul dintr-un cont care apartinea firmei SC Baumeister Utilaje Echipamente SRL, in contul cabientului sau de avocatura, a sumei de 223.200 de lei, in data de 10.12.2013. In aceeasi zi, el a efectuat o retragere in numerar a sumei de 222.040 de lei, din care juristul Onute Daniel a afirmat ca a primit in numerar pentru coruperea judecatorilor.

Potrivit cancan.ro, George Dumitru nu era doar avocatul lui Adamescu şi cel care încerca să scape firmele miliardarului de faliment, ci se ocupa şi de recuperarea banilor pe care patronul său îi dădea altor firme.

Foarte probabil, avocatul George Dumitru se temea că, odată ce se va afla că s-a autodenunţat în dosarul mitei de la Tribunalul Bucureşti, viaţa sa ar putea fi în pericol şi a decis să se mute din locuinţa în care locuia împreună cu soţia. Cei doi au părăsit domiciliul cu două săptămâni înainte ca avocatul să se sinucidă, după cum au dezvăluit chiar vecinii familiei, iar casa era vegheată în acest timp de un bărbat misterios pe care nimeni nu îl cunoaşte.

Moartea stranie a avocatului naşte multe semne de intrebare, iar procurorii au urgentat audierea milionarului Dan Adamescu în dosarul în care sunt reţinuţi patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, pentru luare de mită, dosar în care s-a discutat despre o miză de 7 milioane de euro.

Etichete: adamescu, avocat, corupţie, mită

0/1 COMENTARII
Proces colectiv banci
23 mai 13:21
+0
VOTURI
-0
3 tipuri de procese colective:
FORMULAR I Proces colectiv pentru clauze abuzive: comision administrare, de risc, dobanda, denominare, alte clauze abuzive.
FORMULAR II Proces colectiv pentru obtinerea de daune morale pentru cei care au obtinut deja hotarare impotriva bancii.
FORMULAR III Proces colectiv pentru firmele care au incheiat contracte de credit cu clauze abuzive.
Cine poate participa?
La FORMULAR I Orice persoana fizica ca a incheiat un contract de credit cu banca – ipotecar sau de nevoi personale
FORMULAR II Orice persoana fizica care a obtinut deja hotarare impotriva bancii – definitiva. Hotarea este definitiva daca ati obtinut castigarea procesului in prima instanta.
FORMULAR III Orice societate care a incheiat un contract de credit sau o linie de credit cu o banca. Aici se va aplica Codul Civil si Nu legea 193/2000
Ce putem obtine?
La FORMULAR I: Anularea clauzelor abuzive sau chiar intreg contractul de credit pentru persoanele fizice FORMULAR II: Cate 10000 de lei fiecare persoana
FORMULAR III: anularea clauzelor abuzive sau chiar intreg contractul de credit pentru societati
Cat sunt taxele de timbru?
La FORMULAR I nu se timbreaza.
La FORMULAR II Taxa de timbru de 100 lei pentru fiecare persoana.
La FORMULAR III Se va calcula in functie de valoarea solicitata.
a) pana la valoarea de 500 lei – 8%, dar nu mai putin de 20 lei;
b) intre 501 lei si 5.000 lei — 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
c) intre 5.001 lei si 25.000 lei — 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;
d) intre 25.001 lei si 50.000 lei — 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;
e) intre 50.001 lei si 250.000 lei — 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei — 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.
De stiut ca aceste taxe sunt impartite in mod proportional cu membrii procesului colectiv.
Pentru ca sunt procese destul de importante ne vom judeca la sediul central al

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE