Noi disfuncționalități la 112: Ponta cere STS și ISU să se coordonezePremierul Victor Ponta le-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea şi secretarului de stat Raed Arafat ca, până la 1 martie, să îmbunătăţească procedurile de colaborare dintre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Sistemul Unic 112, arătând că aceste două sisteme nu reuşesc să se coordoneze, relatează Mediafax.

Proiect de lege: STS, condus de secretar de stat din MAI, numit de primul ministru
Proiect de lege: STS, condus de secretar de stat din MAI, numit de primul ministru

"E foarte clar că ISU, într-o parte, Sistemul 112, în partea cealaltă, se pare că nu reuşesc - am văzut şi astăzi probleme de coordonare - şi, până la 1 martie, vreau să avem procedurile îmbunătăţite şi refăcute în aşa fel încât să fim mai bine coordonaţi şi mai bine pregătiţi în situaţiile următoare", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa a fost solicitat să intervină, miercuri, în jurul orei 9.00, în ajutorul celor doi bărbaţi care, din cauza ceţii, se rătăciseră pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, spunea că cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localităţile Săcele şi Corbu, dar, din cauza vizibilităţii foarte scăzute, nu şi-au putut da seama unde sunt şi au sunat la 112, dar singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Constanţa afirmau că ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, declara că operatorul ISU care a preluat apelul de la cele două persoane a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

"Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", afirma Adrian Fulea, precizând că localizarea celor două persoane s-a făcut odată cu primirea apelului la numărul 112.

Duminică seara, premierul Ponta a anunţat, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu se impune să schimbe conducerea Serviciului de telecomunicaţii Speciale (STS) pentru intervenţia în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, că USL va iniţia un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne, condus în prezent, ca interimar, de vicepremierul Gabriel Oprea, şi în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, condus de secretarul de stat Raed Arafat.

Etichete: 112, isu, Ponta, STS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE