NOI judecători la CCR. Pe cine propun parlamentarii la Curtea ConstituţionalăVicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că în şedinţa Comisiei juridice de miercuri vor fi discutate propunerile pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, votul în plen urmând a fi dat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Parlamentul va numi doi judecatori la CCR
Parlamentul va numi doi judecători la CCR

Senatorul PSD Ioan Chelaru va fi propus de Senat pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională, iar Camera Deputaţilor îl va propune pe fostul deputat UDMR Attila Varga, au declarat surse parlamentare pentru News.ro.

Ioan Chelaru a declarat că ia în calcul să accepte o eventuală nominalizare la funcția de judecător la CCR care ar putea veni din partea grupului PSD.

"Nu știu, eu nu am discutat subiectul. Urmează probabil la grupul parlamentar să se discute această chestiune. Sigur că, în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională și experiența pe care o am sunt suficiente sau necesare și ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul sau Senatul îl va trimite (...), mă gândesc că aș putea spune da, dar urmează să analizăm", a spus Chelaru, vicepreședinte al Senatului, întrebat dacă ar lăsa Senatul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

El a mai arătat că acesta este un subiect asupra căruia vrea să păstreze o rezervă, deoarece nu ar vrea să spună un lucru și să nu se adeverească.

Chelaru a adăugat că Senatul ar putea lua o decizie săptămâna viitoare în privința numirii unui judecător la Curtea Constituțională în locul lui Valentin Zoltan Puskas, căruia îi expiră mandatul.

Biroul permanent al Senatului a stabilit în 18 aprilie ca procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituțională a României în locul lui Valentin Zoltan Puskas să aibă loc până pe data de 1 iunie.

Potrivit vicepreședintelui Senatului, Ioan Chelaru, Curtea Constituțională a declanșat procedura de numire a trei judecători având în vedere că în data de 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas.

Președinția va numi un judecător în locul actualului președinte al CCR, Augustin Zegrean, Camera Deputaților va numi în locul lui Tudorel Toader, iar Senatul în locul lui Valentin Puskas.

Conform procedurii, Biroul permanent va trimite grupurilor parlamentare și parlamentarilor scrisoarea Curții prin care declanșează procedura de nominalizare. După nominalizare, grupurile parlamentare trimit la Comisia juridică propunerile. Comisia va întocmi un raport, care se va vota în plen, decizia fiind luată cu majoritate simplă.

Etichete: CCR, Ioan Chelaru, noi judecatori CCR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE