Noi măsurători la groapa de gunoi de la Chiajna. Care sunt REZULTATELERezultatele unor noi măsurători a calităţii aerului din zona gropii de gunoi de la Chiajna arată că nu sunt depăşite limitele legale la niciunul dintre indicatorii precizaţi în autorizaţia integrată de mediu sau legislaţia de mediu privind calitatea aerului, spun reprezentanţii firmei Iridex.

Noi masuratori la groapa de gunoi de la Chiajna
Noi măsurători la groapa de gunoi de la Chiajna

"În urmă cu două săptămâni, la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Chiajna a avut loc un proces complex de analiză a emisiilor (măsurători), atât pentru gazele arse în instalaţia de valorificare energetică a gazului de depozit (CHP), cât şi pentru faclă (HTN)", precizează Iridex, potrivit news.ro.

Conform reprezentanţilor Iridex, instalaţia de valorificare energetică a gazului de depozit de la CMID Chiajna funcţionează conform normelor, neexistând nicio evacuare necontrolată a gazelor în atmosferă.

Reprezentanţii Iridex susţin că nu ştiu care este procesul în ceea ce priveşte semnăturile depuse de Primăria Sectorului 1 la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti împotriva reautorizării gropii de gunoi de la Chiajna, dar că, dacă nu există nicio problemă din punct de vedere tehnic, nu există niciun motiv pentru care nu ar fi acordată autorizaţia, fiindcă aceasta se dă în urma unor verificări, nu după părerile sau chiar plângerile cetăţenilor.

Primăria Sectorului 1 a strâns peste 30.000 de semnături împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex şi a societăţii Stericycle SRL care au fost depuse, la sfârşitul lunii noiembrie, la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, primarul Dan Tudorache cerând monitorizarea online a celor două societăţi.

În luna octombrie, preşedintele Iridex, Corneliu Pascu, operatorul Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Chiajna, susţinea că au fost îndeplinite în totalitate cele 21 de măsuri care au fost impuse de Garda de Mediu în urma controlului din iulie-august şi că mirosul insuportabil reclamat de locuitorii din zona de nord a Capitalei nu provine de la groapa de gunoi, ci "din surse apropiate cartierelor", precum canalizările.

În luna august, ministrul Mediului, Cristina Palmer Paşca, declara că groapa de gunoi Iridex-Chiajna este "una dintre sursele majore ale mirosului" care afectează locuitorii din cartierele bucureştene Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari, Drumul Taberei, dar şi populaţia din oraşele Chiajna şi Chitila, declaraţiile fiind făcute în urma unor controale ale Gărzii de Mediu la toţi posibilii poluatori din zonă.

În urma controalelor, inspectorii Gărzii de Mediu spuneau că au descoperit mai multe nereguli la rampa ecologică, iar proprietarii au fost somaţi să le remedieze în 60 de zile, în caz contrar urmând să le fie suspendată activitatea.

Conducerea Iridex susţinea că raportul de inspecţie este hilar, iar inspectorii de mediu au venit să măsoare "cu nasurile lor calibrate".

Etichete: groapa gunoi bucureşti, groapa gunoi chiajna, Sectorul 1

0/1 COMENTARII
Alina
22 Dec 12:23
+0
VOTURI
-0
Chiar in acest moment, deci la 6 zile de la articolul comandat de Iridex, pute in Chiajna a gunoi si gaz toxic. Sa te manace cancerul, Pascule!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE