NEGOCIERI la ASF. Poliţele RCA ar putea fi plătite şi pe o singură lună UPDATETransportatorii, reprezentanţii service-urilor auto şi asiguratorii s-au întâlnit, joi, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru a găsi o soluţie ca tarifele RCA să nu mai crească abuziv.

Noi negocieri pe RCA
Noi negocieri pe RCA

UPDATE Transportatorii, reprezentanţii service-urilor auto şi asiguratorii au ajuns la un consens: poliţele RCA vor putea fi plătite şi pe o singură lună, şi nu pe minimum şase luni, așa cum se înâmplă în prezent. Mai mult decât atât, s-a renunţat la propunerea potrivit căreia dacă nu îţi achiţi poliţa, nu mai poţi să plăteşti taxe şi impozite. Acestea au fost principalele măsuri stabilite pentru a fi introduse în noua lege, însă negocierile continuă pe această temă.

Reprezentanții ASF au anunţat că vor veni cu un proiect de lege prin care să li se permită să sancționeze firmele de asigurări care vând scump polițe RCA.

La rândul lor, transportatorii și reprezentanții service-urilor auto vor ca polițele RCA să poată fi încheiate și pe o lună, nu pe minimum șase luni și plata polițelor să poată fi întreruptă oricând. De asemenea, asiguratorii nu mai vor să plătească penalități atunci când întârzie cu plata daunelor, scrie realitatea.net

Consiliul Concurenţei a propus, marți, ca plata taxelor şi impozitelor pentru autovehicule să fie condiţionată de plata RCA. Varianta a fost discutată la o dezbatere organizată în comisia de Transporturi de infrastructură din Camera Deputaţilor. La discuţii au luat parte şi reprezentanţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, şi reprezentanţi ai asigurătorilor, dar şi transportatori.

Măsura propusă de Consiliul Concurenței urmăreşte creşterea numărului autoturismelor cu poliţe de asigurare. Reprezentantul ASF, prezent la dezbatere, a susținut această propunere. În prezent, 75% dintre șoferi au polițe de asigurare.

Transportatorii sunt în continuare nemulțumiți de faptul că nu s-a respectat protocolul încheiat între aceștia și ASF, la finalul anului trecut, respectiv modificările aduse la norma RCA. Printre acestea se numără și cea prin care asiguratorii nu mai puteau crește tarifele cu mai mult de 50% față de valoarea poliței RCA din luna iunie a anului trecut.

Etichete: ASF, negocieri RCA, preturi RCA, RCA

0/1 COMENTARII
Petre
10 Feb 13:02
+0
VOTURI
-0
De ce nu doriti sa faceti cu adevarat ordine in RCA? Puteti scrie un proiect de lege si sa rezolvati CORECT problema RCA. Ca si propunere:
1. RCA sa fie pe persoana ( pentru persoane fizice).
2. RCA sa fie pe autovehicul (pentru persoana juridice)
3. SISTEMUL DE MALUS SA FIE MUUUUULT MAI DRASTIC. Pai doar 5 sau 10 % pentru un accident? Ai produs daune se aplica 100% majorare. Pai la 10% malus e si pacat sa nu dai in altul cu masina. La 2 accidente in 3 ani malus 200% sau 300%. Daca dauna este mai mica (1000-1500ron) poate ma gandesc sa platesc din buzunar si sa nu folosesc asigurarea pentru ca sistemul malus ( ala adevarat) s-ar putea sa fie mai scump. Conduc de 30 de ani si nu am avut nici un accident. Deci eu platesc de atata timp ca sa se distreeze toti inconstienti pe sosele? Asa s-ar preveni multe accidente, soferii ar deveni mai precauti iar sistemul ar deveni corect (nu comunist ca acum).
Persoana fizica poate conduce orice autoturism pana in 3500kg. Daca am trei masini platesc trei asigurari desi conduc acelasi numar de km ca si cel cu o masina. Nu e corect. Cel cu o masina s-ar putea sa o dea si nevestei sau copilului.
- Pentru masina inscrisa pe persoana juridica(taxi, distributie etc.) asigurarea se face pe masina si trebuie sa fie muuult mai scumpa. Daca persoana juridica pune in circulatie un autoturism fara asigurare raspunde CIVIL de daune iar soferul raspunde penal.
Si asa e sistemul ceva mai corect si sustenabil. Prezentati, va rog, celor din Consiliu propunerea si poate putem imbunatati sistemul. In speranta unui dialog constructiv astept un punct de vedere. Pana la primirea unui feedback va salut cu stima.
- Daca autoturismul accidentat nu este asigurat (autoturismul sau soferul) atunci persoana juridica ce detine autoturismul sau soferul(dupa caz-autoturism pe persoana juridica sau fizica) poate fi obligat de firma asiguratoare sa suporte 10% din valoarea daunei.
Asa ii determinam pe toti sa nu circule fara asigurare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h