Noi porți de acces la metrou, instalate în 41 de stații din Capitală. Noi servicii pentru călătoriMetrorex va schimba instalațiile de acces la metrou pe magistralele 1, 2 și 3. În total, 41 de stații vor fi dotate cu porți de acces moderne. Astfel, călătorii vor putea intra la metrou cu ajutorul cardurilor contactless, dar și pe baza cardului bancar sau a telefonului mobil. Noul sistem de acces la metrou urmează să fie implementat în cursul acestui an. La începutul acestei luni, Metrorex a atribuit contractul pentru servicii de consultanță.

Noi porti de acces la metrou, instalate in 41 de statii din Capitala. Noi servicii pentru calatori
Noi porți de acces la metrou, instalate în 41 de stații din Capitală. Noi servicii pentru călători

Metrorex schimbă sistemul de acces la metrou. În 41 de stații de pe Magistralele 1, 2 și 3 vechile instalații de control acces vor fi demontate, iar în locul lor va fi montat un nou sistem de control și taxare care va permite "validarea cardurilor de tip magnetic, a cardurilor contactless Metrorex, RATB, bancar și alți operatori, precum și plata și validarea prin sistem de telefonie mobilă". 

Potrivit unui document oficial al Metrorex vor fi montate 1352 de noi porți de acces, iar 70 de zone de vestibul vor fi modernizate. De asemenea, vor fi montate automate de vândut cartele în fiecare capăt de stație (în total 139 de automate), iar toate porțile de intrare și 30% din cele de ieșire vor fi echipate cu validatoare pentru cartele magnetice. 

Implementarea noului sistem de acces la metrou va începe în cursul acestui an. Până la sfârşitul anului trecut însă, Metrorex doar semnase contractul de execuție a lucrărilor cu ofertantul declarat câștigător, respectiv asocierea de firme TIAB - UTI Grup - Logic IT Consult, subcontractanții asocierii fiind Somet și Prodata Mobility Systems NV Belgia. Contractul a fost atribuit pentru 149,7 milioane de lei, fără TVA, conform datelor operatorului de transport. 

Iar la începutul lunii martie 2016, Metrorex a atribuit și contractul pentru Servicii de consultanță și dirigenție de șantier pentru proiectul de modernizare a instalațiilor de control acces pe magistralele 1, 2 și 3. Firma SC Proiect Consulting SRL va primi 982.000 lei (220.000 euro), potrivit anunțului de atribuire publicat în Ssistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

De asemenea, compania de transport subteran cumpără și cartele magnetice şi carduri contactless în valoare de peste 45 milioane lei cu TVA (aprox. 10 milioane euro). Practic, compania de transport cu metroul intenţionează să cumpere un număr de 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate în subteran.  Acordul-cadru va avea o durată de 4 ani. 

Conform Metrorex, actualul sistem automat de taxare a fost pus în funcţiune în anul 1995, prin renunţarea la plata directă a călătoriei cu monede şi adoptarea unui sistem bazat pe cartele (carduri) magnetice.

Potrivit companiei care gestionează transportul în comun în subteranul bucureştean, modernizarea instalaţiilor de acces la metrou se impune acum în contextul în care aplicaţiile software de management al tranzacţiilor funcţionează pe reţele de transmisie date de tip ATM care necesită mentenanţă la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricaţie, iar tranzacţiile călătorilor, colectate în sistem sunt procesate în majoritatea situaţiilor de computere din generaţia Pentium II (an 1997) la care, de asemenea, mentenanţa şi procurarea de piese de schimb sunt deficitare, dacă nu imposibil de executat.

Metrorex are un buget total de circa 2,2 miliarde de lei în 2016, din care 1,4 miliarde de lei pentru investiții. Directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea, spune că, pe lângă proiectele în derulare, compania va demara şi proiecte noi în acest an.

Etichete: acces, cartele, Metrorex, metrou, porți de acces

0/6 COMENTARII
gabriel
01 apr 10:37
+0
VOTURI
-0
Montati benzi rulante handicapatilor.
Florin
31 mar 05:58
+0
VOTURI
-0
Oportunitate de top!
Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email: florin_33_2006@yahoo.com
ccc
31 mar 04:43
+0
VOTURI
-0
Si calatorul este nesimtit, guma de mestecat o scuipam pe jos, ambalajul ne facem ca ne-a scapat dar nici nu ne aplecam sa-l ridicam, la fel cu bucata de covrig sau paharul de cafea.
Cris
30 mar 21:07
+0
VOTURI
-0
Mai bine ar rezolva JEGUL si mizeria din statiile de metrou si zonele de tranzit (cum ar fi tunelul de la Unirii). Dat cu matura cu simtul raspunderii, spalarea si shamponarea peroanelor, etc.

Mai multa curatenie la metrou nu JEG de un deget - despre asta este vorba.
Secu
30 mar 10:15
+0
VOTURI
-0
Portile de acces sunt cam singurele lucruri care functioneaza bine la metrou. Mai bine ar rezolva cu intervalul de 10 minute intre trenuri pe M1 si cu cele care crapa zilnic pe M2 desi sunt noi. Cat este spaga estimata la acest contract?
Cris
30 mar 09:38
+0
VOTURI
-0
E spalare de bani si au anuntat ca vor sa majoreze din nou tarifele la cartele si abonamente, de parca nu erau deja mari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE