Noi porți de acces pentru intrarea la metrou. Metrorex cumpără aproape 150 de milioane de cartele



Metrorex vrea să modernizeze sistemul de taxare de la metrou și va achiziționa noi porți de acces. De asemenea, compania va achiziționa și 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup. 

Noi porti de acces pentru intrarea la metrou. Metrorex cumpara aproape 150 de milioane de cartele
Noi porți de acces pentru intrarea la metrou. Metrorex cumpără aproape 150 de milioane de cartele

Metrorex va organiza, în a doua parte a lunii martie, o licitație pentru cumpărarea unui număr de 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup, valoare estimată a contractului ridicându-se la 36,5 milioane de lei, fără TVA, scrie profit.ro. 

Cu o durată de patru ani, contractul va fi finanțat din subvenție de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale transportatorului.

Mai mult de jumătate din cantitate vor fi cartele magnetice de 2 călători, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călători – 18,7 milioane de bucăți, carduri contactless – 49 milioane de bucăți și carduri contactless reîncărcabile – 1,8 milioane de bucăți.

“Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest caz avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel încât se vor achiziționa carduri contactless (reîncârcabile și de unică folosință), înainte de punerea în funcțiune a sistemului de taxare modernizat, atât pentru teste, cât și pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul călător. Cardurile contactelss se vor utiliza în cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB și posibil alți operatori de transport, iar acestea trebuie să fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

 

 

Etichete: acces, Metrorex, metrou

0/3 COMENTARII
Liviu
03 feb 06:33
+0
VOTURI
-0
Tu ar trebui sa-ti iei pastilele si sv nu mai vorbesti aiurea.
Cardurile respective nu au fost scoase din folosinta, doar ca Metrorex nu-si primea banii pe calatorii de la Ratb. Tu ai fi permis calatoriile gratis?
Cris
02 feb 22:15
+0
VOTURI
-0
Eu as fi desfiintat Metrorex imediat ce au scos din uz cardurile Activ, cu care se intra civilizat la metrou. Trebuiau toti trimisi la sapa, in acel moment.
Aritmetica
02 feb 14:15
+0
VOTURI
-0
"...cartele magnetice de 2 călători, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călători..."

Un calator, doi calatori - persoana care calatoreste
O calatorie, doua calatorii - actiunea de a face o plimbare

Voi va referiti la cartele folosite in comun de 2, respectiv 10 oameni, sau la cartele ce dau dreptul la efectuarea a 2, respectiv 10 plimbari?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE