NOI PROTESTE la Chişinău: Zeci de mii de oameni cer alegeri parlamentare anticipateZeci de mii de oameni participă, duminică, la proteste în centrul Chişinăului, contestând Guvernul Pavel Filip, alcătuit de Partidul Democrat. Protestatarii cer organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

NOI PROTESTE la Chisinau: Zeci de mii de oameni cer alegeri parlamentare anticipate
NOI PROTESTE la Chişinău: Zeci de mii de oameni cer alegeri parlamentare anticipate

Pe de o parte, manifestaţiile sunt organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr, o mişcare neafiliată politic condusă de Andrei Năstase care pledează pentru combaterea corupţiei, integrarea europeană şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

Pe de altă parte, mitingurile sunt organizate de Partidul Nostru (prorus, centru-stânga), condus de primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, şi de Partidul Socialiştilor (prorus, extremă-stânga), condus de Igor Dodon.

Marşul de duminică a început în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, după care manifestanţii s-au îndreptat spre instituţii aflate sub controlul Partidului Democrat (PDM, proeuropean, centru-stânga) - Procuratura Generală, Centrul Anticorupţie, Curtea Constituţională -, contestând din nou influenţa exercitată de controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

"Avem un an de când protestăm împotriva acestui criminal care a profanat absolut tot de ce s-a atins", a declarat Andrei Năsatse, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Manifestanţii au adoptat o rezoluţie prin care solicită alegeri parlamentare anticipate.

Mii de oameni din toată ţara au venit la Chişinău pentru a contesta guvernarea condusă de către Partidul Democrat şi pentru a cere alegeri parlamentare anticipate, informează UNIMEDIA.

Forţele de ordine au fost mobilizate în faţa principalelor instituţii ale statului pe care protestatarii le vor picheta, pentru prevenirea incidentelor violente precum cele din 20 ianuarie.

Sursa: Mediafax

Etichete: Chişinău, Guvern, pavel filip, protest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE