Noi reguli la parcarea în Bucureşti: se blochează roţile unor maşiniConsilierii locali din Sectorul 4 au aprobat un nou regulament privind staţionarea în parcări şi pe drumuri publice de pe raza sectorului. Astfel, şoferii care nu se conformează vor avea roţile maşinilor blocate. 

Noi reguli de parcare, in Bucuresti. CAND si CUI se blocheaza rotile
Noi reguli de parcare, în Bucureşti. CÂND şi CUI se blochează roţile

Noul regulament privind activitatea de blocare a roţilor a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local Sector 4, la sfârşitul anului trecut. Astfel, maşinile de mare capacitate şi dimensiuni, inclusiv rulotele de vacanţă, nu mai au voie să staţioneze în parcările publice şi de reşedinţă şi nici pe drumurile publice din Sectorul 4. Prevederea se aplică "tuturor autovehiculelor cu masa autorizată egală sau mai mare de 3,5 tone a remorcilor şi a rulotelor staţionate în parcările de reşedinţă, de utilitate publică, pe drumurile publice sau pe terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Bucureşti de pe raza teritorială a Sectorului 4", se specifică în document. 

Autorităţile susţin că au luat măsura blocării roţilor din cauză că mai multe locuri de parcare din faţa blocurilor şi la străzile principale sunt ocupate de remorci şi rulote care ocupă abuziv spaţiul public. "Multe se află într-o avansată stare de uzură, iar, pe lângă aspectul inestetic indus, ocupă inutil locuri în parcările de reşedinţă sau blochează trotuarele, îngreunând traficul pietonal", a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Când se blochează roţile

Potrivit deciziei consilierilor locali, în cazul drumurilor şi parcărilor publice, activitatea de blocare a roţilor se desfăşoară în intervalul orar 20.00 - 06.00 de luni până sâmbătă inclusiv, respectiv între orele 16.00 - 06.00 în zilele de duminică. În schimb, în cazul parcărilor de reşedinţă, din faţa blocului, operaţiunea de vlocare a roţilor va fi efectuată non stop. Blocarea roţilor va fi efectuată de angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP), împreună cu Poliţia Locală Sector 4 şi reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră. 

Măsura blocării roţilor este valabilă şi pentru maşinile de mari dimensiuni lăsate pe trotuare, în zonele verzi din scuaruri, în parcuri şi pe aleile pietonale. 

Cât costă deblocarea roţilor

Conform prevederilor legale în vigoare, este considerată staţionare pentru autovehiculele cu masa autorizată egală sau mai mare de 3,5 tone a remorcilor şi rulotelor oprirea acestora în acelaşi loc pentru o durată de mai mult de cinci minute, în intervalul menţionat. 

Pentru deblocarea roţilor, proprietarii vor plăti o taxă de 300 de lei pe vehicul, bani ce se vor constitui venit la bugetul local al Sectorului 4. 

De regulă, în preajma marilor sărbători, Piedone dispune să nu se mai ridice maşinile parcate ilegal în Sectorul 4. Aşa s-a întâmplat şi în perioada 20 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2013, după cum B365.RO a scris aici. 

Etichete: promo, realitatea, Sectorul 4

0/12 COMENTARII
DonaldSnach
01 mar 15:14
+0
VOTURI
-0
If you want to buy cigarettes at real cheap prices [url=http://bit.ly/oneSmoke]click here[/url]
marian
07 feb 08:09
+0
VOTURI
-0
Este un timpit!!!Eu am platita parcarea ! ce conteaza ca pe locul meu de parcare mi-am pus rulota fara sa ocup alt loc... Moare de foame...la fel ca Mazare care ani de zile a luat taxa de bariera...bulgari reduc taxa la Giurgiu ,noi o marim!!! Sa vedeti cum este drumul pe partea romana.
Toti papagali au ajuns sa decida ce si cum pe bani nostri si pentru noi nu fac nimic!!! fura si nimeni nu le zice nimic...
RUSINE!!!
Pisleag George
20 ian 09:27
+0
VOTURI
-0
Daniel si altii ca el, voi sunteti niste cocalari jegosi retardati si dementi imputiti
daniel
19 ian 17:28
+0
VOTURI
-0
Piedone asta e un jegos, firmele de ridicari sunt ale lui si partea proasta e ca dispune de banii publici dupa bunul lui plac si iisi bate joc de oameni. Trebuie luate rapid masuri impotriva lui si a clicii de linga el si ma refer aici la militia locala sector 4.
qwerty
19 ian 09:47
+0
VOTURI
-0
deci o masina parcata neregulamentar va fi blocata ca sa incurce traficul si mai mult....bun asa
martin
18 ian 15:18
+0
VOTURI
-0
cica legi si curatenie....si civilizatie..popor de ratati si prostituate......condusi de panarame vanghelie,mazare,iliescu eba,udrea frndo etc etc etc...sclavilor......murdari!
GABI
18 ian 12:16
+0
VOTURI
-0
pai si pe obregia e plin de masini mari si abandonate, iar pe brancoveanu nu mai zic. sunt aia mai ales intre Nitu Vasile si Turnu Magurele care au masini de serviciu autobuze, camioane, tractoare, remorci si tiruri. Pai daca ala vine cu un autobuz de la serviciu si il parcheaza , nu ocupa cel putin 3 locuri pentru masinile mici ? Iar rotile degeaba le blocheaza. Trebuie pusa notificare in perbriz si daca nu se duc masinile de acolo atunci sa fie ridicate cu forta. Ca asa sunt autobuze si remorci abandonate, le blocheaza rotile si ele blocheaza incontinuare trotuarul si parcarile .
marius
18 ian 11:38
+0
VOTURI
-0
A fost oridn ca pe perioada sarbatorilor sa nu se mai ridice masinile, ca sa faciliteze oamenilor accesul mai usor catre piete etc.
dan
18 ian 11:23
+0
VOTURI
-0
gogule, uite-te pe obregia si o sa vezi camioane
gogu nebunu
18 ian 09:50
+0
VOTURI
-0
vorbesc de strada maria tanase. cu caini madanezi stie cineva ceva? ce are de gand sa faca? ca se lauda ca gestioneaza problema daca il votam pe tatarescu deputat. acum nu stiu ce inseamna a gestiona la el? tot asa cum scrie in arhiva ps4.ro cica a facut in zona sincai piata noriloe si oltenitei ceva de genul: am trasat 2120 de noi locuri de parcare. EU LE-AM CAUTAT EXACT PE STRAZILE MENTIONATE IN ARTICOL DAR NU LE-AM GASIT. AM INTREBAT SI OAMENI DIN ZONA SI NICI EI NU STIUAU UNDE SUNT ACELE LOCURI NOI TRASATE DE PARCARE
gogu nebunu
18 ian 09:38
+0
VOTURI
-0
niste remorci am vazut pe la palatul copiilor vreo 2-3. in rest remori, camioane de 3,5t si ce mai viseaza piedone parcate pe trotuar eu nu am vazut. ce am vazut sun camioanele/tractoare/escavatoare de la astia cu apanova,gaze etc care sunt lasate pe trotuar. cred ca si pe astea le blocheaza nu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h