Noi reguli pentru şoferii în vârstă. Permisul auto le va fi limitatȘoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, permisul lor auto urmând astfel să aibă o valabilitate mai scurtă.

Noi reguli pentru soferii in varsta
Noi reguli pentru şoferii în vârstă

Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze un control medical anual pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, permisul lor auto urmând astfel să aibă o valabilitate de 1 an și fiind prelungit ulterior cu câte 1 an, în funcție de rezultatul controlului, notează profit.ro.

Modificarea în acest sens a legislației rutiere a fost pregătită în Parlament în această lună, sub forma unui proiect de lege, de către un deputat care a fost reales, în decembrie, pentru încă un mandat de 4 ani și care își va susține ideea și în dezbaterile din noul Legislativ.

Proiectul stabilește astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto le este valabil.

Limitarea este astfel văzută ca o garanție a siguranței atât pentru șoferul în vârstă, dar și pentru celelalte persoane din trafic.

Etichete: control medical permis auto, noi reguli permis auto, permis auto, permis auto persoane în vârstă

0/15 COMENTARII
Nume*
07 Jan 22:19
+0
VOTURI
-0
Your post has litefd the level of debate http://hoblmn.com [url=http://smsindkuysl.com]smsindkuysl[/url] [link=http://cewysgom.com]cewysgom[/link]
Nume*
06 Jan 03:33
+0
VOTURI
-0
Help, I've been informed and I can't become igorannt. http://rhgvnx.com [url=http://rdbhmke.com]rdbhmke[/url] [link=http://ucsxwgppa.com]ucsxwgppa[/link]
Nume*
05 Jan 20:51
+0
VOTURI
-0
My prbloem was a wall until I read this, then I smashed it.
Nume*
05 Jan 00:32
+0
VOTURI
-0
We denleitfiy need more smart people like you around.
mitica
01 Jan 18:15
+0
VOTURI
-0
cei mai batrani merg mai inct dar sa vedem daca tu ajungi asa batran
gilbert
31 Dec 02:24
+0
VOTURI
-0
Pentru toti cei care debitati ca un tanar este mai periculos fata de un batran, tin sa va contrazic. Am avut nenumarate situatii in care am evitat accidente ce-mi puteau fi cauzate de catre bosorogi (60+). Bosorogi inconstienti, daca nu mai aveti vederea si reflexele cu voi, de ce va mai urcati la volan???
alex
30 Dec 10:50
+0
VOTURI
-0
a facut cineva o statistica ? cele mai multe accidente le fac beizadelele cu masini tari si ore putine de conducere cu instructori idioti. Cei batrani sunt prudenti pentruca au avut instructori adevarati.
berceanu emil
29 Dec 19:10
+0
VOTURI
-0
100% asta e un BOU psd-ist. eu, de exemplu, am 74 de ani. in 1978 cand am dat examen, am luat punctajul maxim la teorie, iar la condus NU am avut NICIO observatie de la militianul cu care am dat examen si mai erau 3 persoane. in masina. am fost SINGURUL care am luat permisul. in 38 de ani, am avut DOAR trei incidente(nu accidente) FOARTE USOARE.
gogu
29 Dec 09:27
+0
VOTURI
-0
o aberatie ! este necesara si o lege prin care sa se faca analiza psihiatrica anual pentru alesi prin internare la sopoca
ion
29 Dec 07:53
+0
VOTURI
-0
Cred ca aceasta propunere este facuta de o persoana care are interese la clinici si medici pentru a le umple buzunarele cu spaga!In rest este o aiureala perfecta realizata de un asa zis "deputat"
ioan
28 Dec 22:14
+0
VOTURI
-0
E o rusine pentru un parlamentar sa debiteze asemenea aberatii.Ce interese ai domnule de faci asemenea discriminare? Acele accidente cu microbuzele, cu morti si raniti, de cine au fost conduse ? Esti aerian domnule, coboara cu picioarele pe pamint.
Radulescu Victor Neculae
28 Dec 19:40
+0
VOTURI
-0
Daca se poate sa fie valabil doar o ora si aceasta sa fie in timpul de odihna a persoanei respective. Nu-i asa? cei in varsta au comis cele mai multe accidente in acesti ani si nu cei tineri pe care toata lumea ii caina ca platesc asigurari mai multe. Aceasta propunere legislativa este discriminatorie. Ar trebui de vazut daca acel parlamentar care a propus aceasta lege nu are implicatii in sistemul medical care face verificarile medicale pentru carnetul de conducere.
GOLESTEANU MIHAIL
28 Dec 16:30
+0
VOTURI
-0
intrucat o suferinta poate aparea peste noapte,ar trebui ca valabilitatea onui permis pentru o persoana in varsta sa fie corelata cu nivelul hta,psa,colesterol,etc.si sa nu depaseasca 24 de ore.
ionut
28 Dec 14:10
+0
VOTURI
-0
nu sunt de acord cu aceasta lege finca cele mai multe accidente le fac cei tineri care fac 3 ore de conducere si au carnet dar aceasta lege e un interes comercial de a face bani ispitalele si alt

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE