Noi sisteme de taxare la metrou. Investiția costă 42 milioane euroMetrorex va înlocui sistemele de taxare și acces la metrou în 41 de stații de pe Magistralele 1, 2 și 3. Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată. Valoarea investiției este estimată la 42 milioane euro.

Noi sisteme de taxare la metrou. Investitia costa 42 milioane euro
Noi sisteme de taxare la metrou. Investiția costă 42 milioane euro
Foto: gandul.info

Metrorex vrea să contracteze lucrări de modernizare a instalaţiilor de control al accesului la metrou, contractul având o valoare estimată de 186 milioane lei (42 milioane euro), inclusiv TVA.

"Lucrarile constau in Modernizarea instalatiilor pe Magistralele 1,2,3 si Tronsonul de Legatura - Instalatii de control acces Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera, Magistrala 3 Dristor 1– Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, Dispecerat Taxare Timpuri Noi pentru un numar total de 41 statii de metrou, 70 zone de vestibul modernizate cu instalatii noi de control acces", se precizează în anunțul de licitație.

Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată. Soluţia tehnologică propusă pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va funcţiona temporar împreună cu cardul magnetic actual.

"Sistemul automat de taxare al Metrorex bazat pe cardul magnetic, deşi încă funcţional, este la limita perioadei eficiente de utilizare datorită uzurii fizice şi morale, precum şi datorită epuizării capacităţilor de dezvoltare. În aceeaşi măsură, aplicaţiile software de management al tranzacţiilor funcţionează pe reţele de transmise date de tip ATM, care necesită mentenanţă la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricaţie. Tranzacţiile călătoriilor, colectate în sistem, sunt procesate în majoritatea situaţiilor de computere din generaţia Pentium II (an 1997) la care de asemenea mentenanţa şi procurarea de piese de schimb sunt cel puţin deficitare, dacă nu imposibil de executat în anumite situaţii", se arată în caietul de sarcini aferent procedurii.

Achiziţia va fi finanţată cu fonduri europene şi bani de la buget, termenul pentru finalizarea acordului fiind de 260 de zile de la data atribuirii.

Acordul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până la 23 iunie.

 

Etichete: acces metrou, Metrorex, metrou

0/2 COMENTARII
Maximus
12 mai 16:43
+0
VOTURI
-0
Ca la RATB: UTI. De altfel cititoarele de carduri Activ deja instalate la metrou sunt puse de UTI.
dan
11 mai 21:05
+0
VOTURI
-0
Licitatie deschisa!?? hai nu ma spuneti, chiar asa sa fie? Cele 42 de milioane au o singura directie: securistii de la UTI.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE