Noii miniştri din Guvernul Orban preiau funcţiile, marţi. Ce mesaj au transmisPrimul act normativ care va fi adoptat în şedinţa de Guvern care ar urma să aibă loc marţi după-amiază sau marţi seară este OUG privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, pentru că noul Executiv are 16 ministere, mai puţine decât ale Cabinetului Dăncilă, ca urmare a comasării unora dintre ele.

Noii ministri din Guvernul Orban preiau functiile, marti. Ce mesaj au transmis
Noii miniştri din Guvernul Orban preiau funcţiile, marţi. Ce mesaj au transmis

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi, inclusiv de la PSD şi de la Pro România. Tot luni, miniştrii au depus jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Reorganizarea Fiscului este una dintre priorităţile mandatului, alături de ţinerea sub control a deficitului bugetar, a declarat, marţi, noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, care a ajuns la minister în această dimineaţă. Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi la sosirea la minister că îşi dedică mandatul tinerilor, cel al Muncii Violeta Alexandru a dat asigurări că nu vor fi tăiate salariile şi pensiile, iar ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a precizat că rolul ministrului este să găsească soluţii.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a declarat că aşteaptă să vadă ce situaţue găseşte în minister.

"Problemele sunt multe şi foarte multe. Eu ca ministru trebuie sa caut soluţii", a conchis el.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat că vrea să se asigure că în avest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje.
"Oamenii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariilre", a subliiat Violeta Alexandru.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a ajuns la minister, ea afirmând că îşi dedică mandatul tinerilor

"Acest mandat îl dedic tinerilor", a spus ea.
Legat de ce va face la minister, Anisie a precizat: "Trebuie să văd despre ce este vorba. Am o întâlnire cu secretarii de stat", scrie news.ro. 
Ea a afirnat că se va întâlni cu fostul ministru al Cercetării, pentru preluarea mandatului. 

Preşedintele Iohannis este aşteptat la ministerele de Externe, Justiţiei, Afacerilor Interne şi Apărării, începând cu ora 11:00, conform programului făcut public marţi dimineaţă de Administraţia Prezidenţială.

Luni seară, Guvernul Orban a avut şi prima şedinţă informală, la care a fost prezent pentru scurt timp şi preşeditele Iohannis, pe care Ludovic Orban l-a invitat şi la următoarea şedinţă a Cabinetului, precum şi oricând va considera necesar.

În aceeaşi şedinţă, Orban a trasat câteva sarcini miniştrilor: pregătirea ordonanţei de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, un inventar de probleme stringente din fiecare minister, alte acte normative urgente.

Etichete: guvern orban, ministri guvern orban, preluare mandat guvern orban

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE