Noile case de marcat introduse de la 1 noiembrie 2017 vor fi conectate la ANAFMinistrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat că înlocuirea caselor de marcat folosite în prezent cu cele de generaţie nouă cu memorie electronică, care se va face până la data de 1 noiembrie 2017, vizează reducerea evaziunii fiscale.

Noile case de marcat introduse de la 1 noiembrie 2017 vor fi conectate la ANAF
Noile case de marcat introduse de la 1 noiembrie 2017 vor fi conectate la ANAF

"Înlocuirea caselor de marcat cu suport hârtie cu case de marcat de generaţie nouă cu memorie electronică este (...), practic, un proces de modernizare care se desfăşoară concomitent cu procesul de modernizare al ANAF", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, potrivit Mediafax.

Anca Dragu a afirmat că perioada de înlocuire a caselor de marcat folosite în prezent cu cele de generaţie nouă este de peste un an.

"Până la 1 noiembrie 2017 trebuie să se realizeze această înlocuire. Nu am vrut să punem presiune pe contribuabili, pe companii. Nu am vrut să îi forţăm la cheltuieli suplimentare", a afirmat ministrul Finanţelor.

Anca Dragu a precizat că scopul măsurii este acela de a reduce evaziunea fiscală "pentru că aceste noi case de marcat vor fi conectate la ANAF", adăugând că astfel "se reduce birocraţia şi creşte transparenţa tuturor operaţiunilor".

Etichete: ANAF, case de marcat, case de marcat noi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE