Noile spitale Victor Gomoiu și Foișor ar putea fi gata în 2015. Cum vor arăta la final GALERIE FOTOPrimarul general Sorin Oprescu a vizitat, vineri, Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu" și Spitalul Clinic de Ortopedie - Traumatologie si TBC- Foișor, pentru a afla cum decurg lucrările la construirea noului sediu, respectiv a corpurilor anexe.

Noul corp de șase etaje al Spitalului Victor Gomoiu va fi construit lângă clădirea existentă, veche din 1927. Clădirea veche va fi transformată într-un centru de formare profesională care va găzdui săli de curs, săli de conferințe, biblioteci și laboratoare pentru studenți, iar activitatea personalului medical se va muta în noul corp, care va găzdui primul spital universitar de pediatrie din România.

Spitalul va fi dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, iar suprafața construită se va extinde până la 19.260 de metri pătrați. Costul estimat al lucrării este de 181 milioane de lei fără TVA, după cum a anunțat, vineri, primarul General Sorin Oprescu, în cadrul unei vizite pe șantier. Noul cost estimat al lucrării este mai mare cu 12 milioane lei faţă de suma vehiculată la începerea lucrărilor la spitalul ultramodern pentru copii. În luna iunie, edilul-şef anunţa că, pentru construirea spitalului "Victor Gomoiu", costul total se ridică la 169 milioane de lei fără TVA. Fondurile provin exclusiv din bugetul Primăriei Capitalei.

Noul corp va avea o capacitate de 278 de paturi, dispunând de 10 săli de operație și de o parcare cu o capacitate de 119 locuri.

Oprescu a recunoscut că există deja o întârziere de 75 de zile la lucrări, însă a precizat că speră să se poate recupera, astfel încât spitalul să fie gata până la finele lui 2015. 

"Dăm (n.r. prin acest spital) o alternativă la Spitalul de Urgență Grigore Alexandrescu. Pentru că a devenit neîncăpător (...) Oamenii vor găsi aici nevoia de sanatate. Pe partea de chirurgie de înaltă tehnicitate sau pentru bolile cardiace la copii. În același timp, diagnosticare, platou tehnic, oncologie pediatrică și așa mai departe.", a declarat edilul-şef, în cadrul vizitei de pe șantier. El a adăugat totodată că un alt obiectiv al municipalităţii este înfiinţarea a cel puţin unei policlinici pentru fiecare sector: "Important e sa reconstruim sistemul din teritoriu. Pe înțelesul tuturor, vechile policlinici de cartier. Este suficient să avem în fiecare sector câte o policlinică din asta puternică care să poată să joace rolul de goalkeeper."

CUM VA ARĂTA NOUL CORP AL SPITALULUI VICTOR GOMOIU, LA FINAL


La Spitalul Clinic de Ortopedie - Traumatologie si TBC Osteoarticular - Foișor, cel de-al doilea spital vizitat vineri, s-au finalizat lucrările, din punct de vedere al structurii, la corpul B1 (subsol + parter + 4 etaje), lucrându-se în prezent la instalații si finisaje. În primăvara anului viitor vor începe lucrările la corpul D (care va avea 6 etaje).
După ce activitatea se va muta în noua clădire construită, vor fi demarate lucrări de consolidare, modernizare și restaurare la corpul vechi (corpul A). Lucrările la acest spital se vor finaliza spre sfârşitul lui 2015 sau începutul lui 2016. 

Prin noua construcție se va mări capacitatea spitalului astfel: 

♦ numărul de paturi va creşte de la 119 paturi la 247 paturi (241 paturi + 6 paturi fizioterapie)

♦ numărul de săli de operație va creşte de la 5 la 8 săli de operație (Primăria anunță că, prin aceste săli și prin crearea unor săli speciale de preanestezie, se va dubla numărul de operații care se efectuează anual aici) 

♦ va fi creată o secție ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) la standarde europene, prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacienților. 

La începerea lucrărilor, în luna martie, s-a anunțat că vor fi achiziționate totodată și echipamente de top, în valoare de 41 de milioane de euro. 

DETALII TEHNICE

 Ansamblul va fi alcătuit din corpul vechi) și cinci clădiri astfel:

• Corpul A existent (Subsol +Parter +1etaj+Mansarda) care va fi consolidat, restaurat si modernizat.

•  Corpul A1 va fi construit pe terenul liber cuprins între Corpul A și Strada Traian.

• Corpul B1 (S+P+4E) spre Strada Pop de Basesti

• Corpul D (S+P+4E+5-6E retras) și Corpului C (S2partial +S+P+2E)

• Corpul B2 (S+P) spre B-dul Ferdinand și spre Strada Iancu Căpitanu.

Totodată, aici se vor mai amenaja 1.137 mp de spații verzi și o parcare cu 84 de locuri. Valoarea investiției este de 141 milioane de lei.

CUM VA ARĂTA SPITALUL FOIȘOR LA FINAL:

 

Etichete: oprescu, realitatea, spital bucuresti, spital copii, spital copii Bucureşti, Spitalul Foişor, spitalul victor gomoiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE