Noile trenuri de metrou CAF vor intra în circulație cu călători, începând de astăziNoile trenuri de metrou produse de Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) vor fi puse în funcţiune cu călători începând de miercuri, 9 iulie 2014.

Noi trenuri de metrou CAF
Noi trenuri de metrou CAF
Foto: forum.construim-romania.ro

Trenurile au fost cumpărate în urma încheierii contractului comercial nr. 89/29.11.2011, în valoare de 97.012.450 Euro fără TVA, privind achiziţia a 16 trenuri noi de metrou, contract ce a fost atribuit în urma unei licitaţii publice internaţionale, anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În conformitate cu prevederile contractului, primele 4 trenuri sunt realizate la Beasain – Spania, iar următoarele 12 trenuri sunt asamblate final la Atelierele Griviţa din Bucureşti.

Trenul CAF are 6 vagoane, lungimea de 113,6 m, lăţimea de 3,2 m şi are capacitatea de a transporta un număr de 1.200 de călători. Viteza maximă este de 80 km/h, iar viteza comercială este de 40 km/h.

Din luna decembrie 2013 trenurile de metrou au început să sosească eşalonat la Bucureşti. În perioada ianuarie – iunie 2014, trenurile de metrou produse de firma CAF au efectuat un program de probe statice/dinamice de tip şi un program de probe dinamice de anduranţă (de parcurgere a 20.000 km de către primul tren şi 2.000 km de către celelalte trenuri), pentru obţinerea Agrementului tehnic feroviar – document eliberat de Autoritatea Feroviară Română şi care certifică faptul că trenul fabricat de CAF îndeplineşte condiţiile impuse de standardele interne şi internaţionale, pentru utilizarea în domeniul transportului de călători cu metroul.

Noile trenuri de metrou vor fi puse în circulaţie pe Magistrala 2 de metrou, eşalonat, în semestrul II al anului 2014.

"Introducerea în serviciul comercial a trenurilor realizate de firma CAF va avea ca rezultat direct:

- îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi a confortului călătorilor prin suplimentarea numărului de bare de susţinere, suplimentarea numărului de scaune (6 pentru fiecare tren), amenajarea unui loc special pentru biciclete;

- îmbunătăţirea accesibilităţii persoanelor cu mobilitate redusă în/din tren, precum şi la dotările trenului, prin implementarea unui sistem nou de avizare şi avertizare exterioară sonoră şi vizuală a deschiderii/închiderii uşilor de acces ale trenului, crearea a două spaţii special amenajate pentru fixarea şi asigurarea scaunului rulant, aplicarea textului Braille pe butoanele de comandă a deschiderii locale a uşilor trenului, micşorarea distanţei dintre peron şi tren (de la 105 mm la 70 mm), bandă fluorescentă la pragul uşilor pentru accesul călătorilor în vagon;

- înlocuirea în totalitate a parcului de trenuri de construcţie veche menţinut în circulaţie pe magistralele 1, 2 şi 3;

- scăderea consumului de energie electrică cu aproximativ 5 % (datorită implementării unor soluţii tehnice performante în ceea ce priveşte tracţiunea şi frânarea trenurilor);

- scăderea costurilor cu mentenanţa pentru cele 16 trenuri cu aproximativ 40 % faţă de costul suportat pentru trenurile de construcţie veche;

- îmbunătăţirea siguranţei în exploatare prin dotarea trenurilor cu sisteme automate de protecţie şi operare de ultimă generaţie.

Noile trenuri vor circula începând din data de 9 iulie 2014 pe Magistrala 2 (Pipera - Aurel Vlaicu - Aviatorilor - Piaţa Victoriei 1 - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii - Tineretului - Eroii Revoluţiei - Constantin Brâncoveanu - Piaţa Sudului - Apărătorii Patriei - Dimitrie Leonida - Berceni) şi se vor numi: Dunărea, Mureş, Prut, Olt, Ialomiţa, Someş, Siret, Argeş, Jiu, Buzău, Dâmboviţa, Bega, Tisa, Prahova, Bistriţa, Suceava.

Introducerea în serviciul comercial a trenurilor CAF va avea ca rezultat direct înlocuirea în totalitate a parcului de trenuri de construcţie veche pe magistralele 1, 2 şi 3", mai anunţă Metrorex, în comunicatul citat.

Etichete: caf, Magistrala 2, Metrorex, metrou bucuresti, trenuri CAF, trenuri de metrou, trenuri noi, trenuri noi metrou

0/1 COMENTARII
vasi
09 iul 01:03
+0
VOTURI
-0
Trenurile CAF, niste rebuturi spaniole cumparate la pret de Siemens sau Bombardier de catre romani. Vorba aia: produse in Spania, culese de romani. Un alt mare rahat care ne este prezentat drept cea mai buna prajitura, in stilul mioritic binecunoscut.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE