Normele de aplicare a Codului fiscal, publicate în Monitorul OficialNormele Codului fiscal au fost publicate, pe 13 ianuarie, în Monitorul Oficial. Proiectul a fost aprobat în ședința de guvern din 30 decembrie 2015.

Normele de aplicare a Codului fiscal, publicate in Monitorul Oficial (Foto capital.ro)
Normele de aplicare a Codului fiscal, publicate în Monitorul Oficial (Foto capital.ro)

Anterior aprobării proiectului, ministrul finanțelor, Anca Dragu, declara pentru Profit.ro că intenția guvernului era să finalizeze normele până în ultima zi a anului trecut, însă, nu excludea ca, pe parcursul lui 2016, să revină asupra lor pentru a corecta eventualele disfuncționalități "ținând cont de calendarul extrem de strâns pentru redactarea și finalizarea normelor de aplicare și a celor câteva zeci de ordine de ministru și ordine ale președintelui ANAF ce vor fi date în aplicarea Codului fiscal".

Noul Cod fiscal, legea 227/2015, a fost publicată în septembrie 2015. După doar o lună a fost modificată prin ordonanță de urgență. Guvernul de la acea dată a introdus anumite măsuri, respinse de Parlament, printre care impozitul de 5% în loc de 16% pentru veniturile din dividende.

La începutul acestui an, o altă modificare a noului Cod a fost anunțată de guvern, chiar în cursul acestei luni,pentru a elimina obligația celor fără venituri de a se înregistra fiscal pentru a li se calcula contribuția de sănătate la salariul minim.

Sursa: profit.ro

Etichete: codul fiscal 2016, norme aplicare codul fiscal, publicare monitorul oficial

0/1 COMENTARII
Florin
15 Jan 07:27
+0
VOTURI
-0
Pas cu pas, spre castiguri!
Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE