Normele privind aplicarea legii votului prin corespondență, adoptate de GuvernGuvernul a adoptat, joi, normele privind aplicarea legii votului prin corespondență. Astfel, cCetățenii români cu drept de vot care au domiciliul sau reședința în străinătate își vor putea exercita dreptul electoral prin corespondență începând cu alegerile parlamentare din acest an. 

Normele privind aplicarea legii votului prin corespondenta, adoptate de Guvern
Normele privind aplicarea legii votului prin corespondență, adoptate de Guvern

Guvernul a stabilit modelele, dimensiunile și condițiile de realizare a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondență, care sunt transmise alegătorului.

De asemenea, potrivit Legii privind votul prin corespondență, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale va încheia cu Poșta Română contractul privind confecționarea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondență și a serviciilor poștale aferente procesului electoral.

"Actul normativ mai reglementează cuantumul indemnizațiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale pentru votul prin corespondență și a personalului tehnic auxiliar al acestora. Astfel, președintele biroului electoral pentru votul prin corespondență și locțiitorul acestuia vor primi câte o indemnizație de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, iar membrii birourilor electorale și personalul tehnic auxiliar câte 65 de lei pentru fiecare zi de activitate", mai informează Executivul.

Sursa: Agerpres

Etichete: alegeri, norme, votul prin corespondență

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE