Nou complex de joacă în Parcul Lumea Copiilor cu peste 15 tobogane, bilă tip submarin și figurine 3DPARCUL LUMEA COPIILOR. Un nou complex de joacă pentru copii destinat grupei de vârstă 3-14 ani va fi amenajat în Parcul "Lumea Copiilor" din Sectorul 4. Complexul va avea cel puțin 15 tobogane distincte, tuneluri ce se vor reuni într-o bilă tip submarin cu ferestre de observație, o multitudine de jocuri pentru fiecare categorie de vârstă și, nu în ultimul rând, figurine 3D ce vor accesoriza coloanele de susținere ale platformelor de joc.

PARCUL LUMEA COPIILOR. Direcția Administrare Parcuri și Zone Agrement Sector 4 a lansat la începutul lunii iunie un anunț pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru amenajarea și dotarea unui loc de joacă complex în Parcul "Lumea Copiilor". Locul de joacă pentru copii va fi dotat cu echipamente pe arc elicoidal, complexe de joacă, leagăne, balansoare și covor elastic din cauciuc. Potrivit anunțului, costul total al investiției va ajunge la 1,7 milioane de lei.

Noul complex de joacă din Parcul "Lumea Copiilor" va fi alcătuit din două zone principale: o zonă ce va conține elemente destinate copiilor mici 3-5 ani (tobogane cu înălțimea de plecare de minim 100 cm, scări de acces cu trepte, jocuri interactive tip X și O) și o zonă destinată copiilor cu vârsta de 5-14 ani ce va conține elemente cu grad ridicat de complexitate și dificultate și va fi formată din minim 5 turnuri principale cu acoperiș, sisteme de cățărare, tobogane cu înălțimi de plecare situate la minim 420 cm.

Potrivit caietului de sarcini, elementele complexului trebuie să ofere posibilitatea interacțiunii și a jocului în fiecare parte componentă, fiecare parte a ansamblului prezentând câte un joc. Complexul de joacă pentru copii va avea o suprafață de siguranță cuprinsă între 520 – 542mp.

f

Elementele ce vor compune complexul de joacă pentru copii trebuie să permită minim cinci tipuri de jocuri cu subjocurile aferente: 

- alunecare – se va realiza prin intermediul a minim 15 tobogane prezentate sub diverse forme și înălțimi; 

- traversare – se va realiza prin intermediul a minim 7 podețe, pasaje și tuneluri distincte, situate între elementele complexului; 

- urcare/coborâre – se va realiza prin intermediul a minim 15 scări de acces și legătură prezentate sub diverse forme și situate la diferite înălțimi; 

- cățărare - se va realiza prin intermediul sistemelor de cățărare/escaladare; 

- jocuri interactive - se va realiza prin intermediul panourilor cu jocuri tip socotire și X și O.

CITEȘTE ȘI: Încă un loc de joacă pentru copii, inaugurat în Sectorul 4. GALERIE FOTO

PARCUL LUMEA COPIILOR. "Pentru a da frâu liber imaginației, pentru a stimula jocul și creativitatea, coloanele de susținere ale platformelor descoperite vor fi accesorizate cu figurine 3D de diverse forme și culori (avioane, elicoptere, fluturi, flori)", se mai arată în caietul de sarcini ce însoțește anunțul publicat pe SEAP.

Mai mult, conexiunea între platformele principale se va realiza prin intermediul unor sisteme tip pasarelă, sisteme tubulare de trecere ce se vor uni într-o bilă tip submarin prevăzută cu hublouri transparente din polipropilenă tip ferestre de observație.

În vederea organizării jocului, complexul va prezenta sisteme de alunecare, respectiv minim 15 tobogane distincte situate în diferite înălțimi de cădere. Toboganele vor avea forme și dimensiuni diferite: tobogane tub, tobogane descoperite, tobogane elicoidale.

Turnurile principale vor fi accesorizate cu diverse elemente componente sub formă de panouri ce vor conține jocuri interactive, desene reliefate ce vor crea diferite personaje în componența materialului și diverse figurine 3D.

f

Câștigătoare va fi declarată oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, după următoarele componente: prețul ofertei 60%, termenul de garanție - 20%; termenul de execuție - 20%.

Conform caietului de sarcini, o atenție deosebită se va acorda achiziționării și montării la locurile de joacă doar a echipamentelor conforme cu normele europene și naționale în vigoare. Materialele folosite trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a asigura o perioadă de viață de minim 10 ani. Părțile din lemn trebuie să aibă un grad mare de finisare pentru a exclude posibilitatea rănirii copiilor la atingere.

f

Pentru a stimula capacitatea de descoperire a copiilor, spațiul de joacă va avea un sens de înaintare bine conturat, cu posibilități de ieșire controlată, fără posibilitatea de blocare în interiorul echipamentelor. Structura de rezistență a elementelor componente a echipamentelor trebuie să permită accesul mai multor copii simultan și să nu existe zone de gâtuire care să pună în pericol securitatea și integritatea corporală a copiilor, să reziste condițiilor de solicitare cele mai defavorabile.

PARCUL LUMEA COPIILOR. Termenul de garanție pentru echipamentele instalate în spațiile de joacă va fi de minim 24 luni și maxim 60 de luni, perioadă în care se vor asigura în mod gratuit piesele de schimb necesare înlocuirii celor deteriorate. Termenul de execuție pentru amenajarea locului de joacă este de minim 2 luni și maxim 4 luni.

Etichete: complex, Cristian Popescu-Piedone, figurine 3D, joacă, loc de joacă, lumea copiilor, Parcul Lumea Copiilor, Sectorul 4, tobogane, turn, turnuri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h