Nou termen în dosarul transferurilor. Copos: S-ar putea să se termine procesul foarte repedeFostul acţionar majoritar al FC Rapid George Copos a declarat, luni, la Curtea de Apel, unde s-a prezentat pentru un nou termen în dosarul transferurilor, că este posibil ca procesul să se termine foarte repede, şi anume în această lună.

Nou termen in dosarul transferurilor. Copos: S-ar putea sa se termine procesul foarte repede, poate chiar in decembrie
Nou termen în dosarul transferurilor. Copos: S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar în decembrie

"Respect instanţa, sunt două judecătoare inteligente care cunosc foarte bine dosarul şi atunci sunt mai încrezător. S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar în luna decembrie. Vom vedea", a spus Copos. "Personal cred că aş face mai multe investiţii, aş crea mai multe locuri de muncă şi aş putea aduce mai mulţi bani la bugetul de stat decât să vin în fiecare săptămână aici", a adăugat el, potrivit Mediafax

George Copos, care a venit la Curtea de Apel sprijinit într-o cârjă, ca urmare a unei operaţii la ligamentele piciorului drept, a mai afirmat că în perioada în care a fost el la Rapid nu s-a comis nicio infracţiune. "La Rapid, în toată perioada în care eu am fost acolo nu s-a făcut niciun fel de infracţiune. Toate contractele şi facturile s-au făcut prin sistemul bancar, deci nu există niciun fel de infracţiune", a menţionat el.

La Curtea de Apel Bucureşti este programat, luni, un nou termen în dosarul celor opt oameni de fotbal judecaţi pentru fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate. La 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune. Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Nețoiu şi a desfiinţat "în totalitate" decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti

în 12 noiembrie 2012. Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Etichete: Curtea de Apel, dosarul transferurilor, FC Rapid, George Copos, proces

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h