Noua baza sportivă, de pe terenul Cireșarii, a fost aprobată de CGMBConsilierii generali ai municipiului București au votat, în ședința de marți, în favoarea construirii unei noi baze sportive în București, cu terenuri de rugby, o sală polivalentă, pistă de atletism, bazin de înot, dar și o clădire de birouri și un hotel sportiv. 

Noua baza sportiva, de pe terenul Ciresarii, a fost aprobata de CGMB
Noua baza sportivă, de pe terenul Cireșarii, a fost aprobată de CGMB

Primarul General, Razvan Sava, a declarat ca proiectul de modernizare a bazei sportive va revitaliza cartierul Domenii din București, pe de o parte, iar pe de alta parte va intari capacitatea de performanță a sportivilor CSM București.

"De ani de zile baza sportiva Cireșarii se află în condiții improprii. Avem acum posibilitatea de a reda locuitorilor Bucureștiului, dar mai ales celor
care locuiesc în zona Domenii, Chibrit, Calea Griviței un spațiu verde care a fost lăsat în paragină. Avem obligatia de a reda bucureștenilor, copiilor noștri, șansa de a performa într-un complex sportiv multifunctional, care, de-a lungul vremii, a dat sportului românesc nume importante. sportul înseamnă sănătate. Este obligația noastră de a asigura condiții optime pentru a ne crește copii într-un mediu sănătos", a declarat primarul.

"CSM București nu are în proprietate sau în administrare baze sportive sau un alt tip de facilitate (teren sport, sală, etc). Atât activitatea sportivilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori CSM București, inițiat în 2013, cât și activitatea grupelor/echipelor de performanță de la cele 7 ramuri de sport au de suferit in această cauză. Posibilitatea de a construi o bază sportivă pe locația actuală a Bazei Sportive Cireșarii reprezintă o oportunitate de a rezolva marea problemă a Clubului Sportiv Municipal București", se precizează în expunerea de motive a CSM, atașată proiectului de hotărâre privind privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea Clubului Copiilor Sector 1 – Baza Sportivă Cireşarii din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti – Clubul Sportiv Municipal. 

Consilierul Richard Radu de la PNL a propus însă un amendament proiectului, amendament care prevede ca baza sportivă să nu ajungă în administrarea CSM București, cum era prevăzut în proiectul inițial, ci în domeniul public al municipiului București, la Consiliul General.

Ce se construiește pe terenul Bazei sportive "Cireșarii"

Baza Sportivă Cireșarii este situată pe strada Hermann Oberth din Sectorul 1 al Capitalei în zona Piața Domenii. Dacă va obține terenul și construcțiile aferente, CSM București plănuiește să construiască acolo:

- teren rugby iarbă naturală cu tribune acoperite cu o capacitate de 2.000 de locuri

- pistă de atletism și facilități aferente acestui sport

- teren rugby iarbă artificială pentru antrenament

- sală polivalentă cu o capacitate de 2.500 locuri

- sală de forță

- bazin de înot

- cantină restaurant

- hotel sportiv

- clădire de birouri pentru sediul administrativ și alte anexe. 

Proiectul de hotărâre privind privind solicitarea către Guvernul României de transmitere a Bazei Sportive "Cireșarii" în domeniul public al Municipiului București va fi supusă aprobării CGMB în ședința din 26 ianuarie.

Etichete: baza sportiva ciresarii, Cireșarii

0/2 COMENTARII
dorin
27 Jan 07:28
+0
VOTURI
-0
Eh, sala polivalenta... Blocuri de birouri, de locuinte si alte blocuri pentru un nou proiect imobiliar. Ce sala de sport?

Sa ne vedem peste 5 ani, sa vedem ce s-a construit acolo.
rio
26 Jan 23:04
+0
VOTURI
-0
Unde dracu sa faci sala polivalenta acolo? Darami copacii, parcul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h