Noua catapeteasmă a Bisericii din curtea Palatului Cotroceni, sfinţită de Patriarhul DanielN oua catapeteasmă a lăcaşului de cult din curtea Palatului Cotroceni a fost sfinţită de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel. La eveniment a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Noua catapeteasma a Bisericii din curtea Palatului Cotroceni, sfintita de Patriarhul Daniel
Noua catapeteasmă a Bisericii din curtea Palatului Cotroceni, sfinţită de Patriarhul Daniel
Foto: Mediafax Foto/ Mihai Dăscălescu

La slujba de sfintire, patriarhul Daniel a folosit din nou celebrul miruitor, o tija telescopica moderna, ce seamana foarte bine cu un trafalet pentru zugravit, anunţă stirileprotv.ro.

Patriarhul României a sfinţit şi noile studiouri ale Radioului şi televiziunii Trinitas cu trafaletul. După apariţia în presă a unor ştiri despre sfințirea și inaugurarea redacției Trinitas cu trafaletul, Patriarhia Română a reacționat precizân că aceea era, de fapt, „o tijă de sfințire”. Ulterior, trafaletul "de sfinţit" al Patriarhului Daniel a ajuns în presa britanică.

Patriarhia explicat apoi, într-un comunicat intitulat "Senzaţional produs de ignoranţă liturgică", că Patriarhul Daniel a folosit, pentru sfinţirea studiourilor de radio şi televiziune Trinitas, un "miruitor extensibil" şi un buchet de busuioc numit "sfeştoc".

În ciuda ştirilor apărute în presă, în luna februarie a acestui an, Patriarhul Daniel a sfinţit o cantină socială tot cu un trafalet.

Dupa ceremonia religioasa care a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, patriarhul i-a facut cadou o icoana lui Klaus Iohannis, pe care acesta a promis ca o va pastra in biroul prezidential.

"Domnule presedinte, va rugam sa primiti aceasta icoana ca semn de pretuire si ca recunostinta pentru ca in aceasta biserica se pot ruga credinciosii in toate zilele de sarbatoare. Cred ca este un caz unic in Europa cand in palatul prezidential se afla o biserica", a declarat Patriarhul BOR Daniel.

"Preafericirea voastra, este sarbatoare si prezenta dumneavoastra, care ne onoreaza, face sa fie si mai mare sarbatoare. Va multumesc pentru prezenta, pentru aceasta sfintire care finalizeaza reconstructia acestei frumoase biserici din Palatul Cotroceni", a spus Klaus Iohannis, presedintele Romaniei.

Patriarhul Daniel a sfintit, in octombrie 2009, Biserica Palatului Cotroceni, dupa lucrarile de reconstructie, in prezenta presedintelui de atunci, Traian Basescu.

Biserica din curtea Palatului Cotroceni a fost ctitorita, in urma cu 330 de ani, de domnitorul Serban Cantacuzino. Lacasul de cult care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului a fost daramat in 1984, in timpul regimului Ceausescu, si refacut dupa Revolutie.

Etichete: Klaus Iohannis, Palatul Cotroceni, Patriarhul Daniel, sfinţire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE