Noua lege a salarizării: Cine sunt bugetarii care beneficiază de cele mai mari creşteri de salariiFuncţionarii contractuali din administraţia publică vor avea cea mai mare creştere medie salarială în anul 2017, dacă proiectul de lege privind salarizarea unitată, elaborat de Ministerul Muncii va fi adoptat în forma prezentată ieri în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Ministerul Muncii propune ca poliţiştii, militarii, funcţionari publici cu statut special din penitenciare să beneficieze de a doua cea mai mare creştere medie salarială în 2017, cu peste 58% faţă de nivelul salariului de bază mediu din mai 2016.

Noua lege a salarizarii
Noua lege a salarizării

Proiectul de lege privind salarizarea unitată - elaborat de Ministerul Muncii - a fost discutat ieri, 28 noiembrie, de reprezentanţii Executivului în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, scrie economica.net.

Creşterile medii salariale propuse de Ministerul Muncii pentru anul 2017 şi prezentate în proiectul salarizãrii unitare:

Funcţionarii contractuali din administraţia publică vor avea cea mai mare creştere medie salarială în 2017, dacă proiectul de lege privind salarizarea unitată, elaborat de Ministerul Muncii va fi adoptat în forma prezentată ieri în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

  • Creştere cu aproape 65% a salariului de bază mediu prevăzută pentru personalul contractual din administraţia publică în anul 2017, faţă de nivelul din luna mai 2016. Concret, salariul de bază mediu al funcţionarilor contractuali va creşte la 2.151 lei în 2017, de la 1.304 lei în luna mai 2016, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma prezentată ieri de Ministerul Muncii.
  • Creştere de 58,4% a salariului de bază mediu în 2017 pentru personalul din Apărare şi Ordine Publică, faţă de nivelul aceluiaşi indicator din luna mai 2016. Astfel că, salariul de bază mediu al personalului militar, poliţiştilor, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare ar putea creşte în 2017 la aproape 2.450 lei, de la 1.546 lei în luna mai 2016.
  • Angajaţii care lucrează în domeniul asistenţei sociale ar putea beneficia de a treia cea mai mare creştere medie salarială în 2017, dacă proiectul Ministerului Muncii va fi adoptat în această formă. Concret, salariul de bază mediu din asistenţă socială va creşte la 2.141 lei în 2017, adică va înregistra o majorare cu 57,2% faţă de nivelul aceluiaşi indicator din luna mai 2016, dacă proiectul salarizării unitare va fi adoptat în forma actuală.
  • Personalul didactic din învăţământul preuniversitar va beneficia de o majorare a salariului de bază mediu cu 35,6% în 2017, potrivit proiectului Ministerului Muncii. Astfel că, salariul de bază mediu al educatorilor, învăţătorilor, profesorilor din gimnaziu, liceu şi şcoli postliceale va creşte la aproape 3.600 lei în 2017, de la 2.653 lei - în luna mai 2016.
  • Cea mai mică creştere salarială medie în 2017 e prevăzută pentru magistraţi şi personalul auxiliar din Justiţie. Salariul de bază mediu din 2017 al angajaţilor din Justiţie va creşte cu 12.8% până la nivelul de 6.284 lei, se arată în proiectul salarizării unitare.
  • Pentru profesorii din învăţământul universitar, creşterea salarială medie prevăzută pentru anul 2017 este de 17,4%, iar pentru angajaţii din Cercetare - majorarea propusă de Ministerul Muncii e de 18,3%.

Etichete: cresteri salariale 2017, legea salarizării, salarii bugetari

0/13 COMENTARII
Jamessounc
25 Oct 03:08
+0
VOTURI
-0
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
mariana
05 Apr 13:06
+0
VOTURI
-0
Lucrez ca asistent personal la o batrana cu handicap,cu contract de munca prin primarie,sunt curioasa daca ma incadrez la marirea de salariu le da 1 iulie?????multumesc!
Vieriu Matei
20 Feb 19:57
+0
VOTURI
-0
Lucrez in sectorul bugetar pe functia de arhivar precum si servicii suplimentare(rstv_ist,supraveghere centrala termica,grup generator,supraveghere lift,precum si lucrari de intretinere electrice si sanitare). Mentionez ca sunt angajat ca personal contractual la ITM,am 57 de ani,studii liceale si specializare pe arhivare si legatorie.Doresc sa stiu de ce un sofer al institutiei cu scoala profesionala are un venit salarial cu cateva sute de lei mai mare. Se va tine cont la legea salarizarii unice? Multumesc si doresc un raspuns pe adresa de mail.
Adi
13 Feb 16:07
+0
VOTURI
-0
SUNT SOFER LA PRIMARIE INTR-O COMUNA DIN VASLUI SI SALARIUL MEU ESTE DE 1047 LEI,CAT VOI PRIMI DUPA 1 FEBRUARIE?
Chirita Mihai
08 Feb 10:26
+0
VOTURI
-0
Buna ziua,sunt angajat la Primaria Comunei Horia,judetul Tulcea pe postul de referent IA,administrator Camin Cultural.Intrebarea mea este daca de la 1 februarie 2017 mi se mareste salariul cu 50% sau cu 20%?
Va mulrumesc!
gabriela
30 Jan 23:16
+0
VOTURI
-0
As dori sa stiu de ce asistentii medicali care au facut si facultatea de psihologie nu sunt recunoscuti ca asistenti medicali cu studii superioare ca si cei care au facut facultatea de moase .Ni s-a spus ca nu sunt in domeniu, dar psihologia se preda in scolile postliceale....iar daca psihologia nu este in domeniul sanatatii atunci in care domeniu este? De ce psihologia este recunoscuta in domeniul invatamintului ca studiu superior de specialitate, iar invatatorii care au facultatea de psihologie li s- a dat la salariu un plus de 400 roni? Invatatorii au tot studii medii ca si asistentii medicali la care unii au facut si facultatea de psihologie care nu este in domeniu cum ni s-a spus noua asistentilor medicali. De ce lor li se recunoaste ca studiu superior si noua nu? In noua grila de salarizare ce se va face in iunie poate se va regasi si aceasta categorie de asistenti medicali cu studii superioare de psihologie.Vrem si cerem cadre medicale cat mai pregatite, dar cand le avem nu le recunoastem studiile de specialitate. In strainatate sunt recunoscute studiile de psihologie la asistentii medicali ca fiind superioare si incadrate ca atare.
MikoollFed
30 Jan 20:37
+0
VOTURI
-0
http://comparannie.tk

My temperament to say hi. Can you divulge me what do you think far Donald Trump being elected?
My notion is that's discusting
adelina, caracal
17 Jan 19:08
+0
VOTURI
-0
SUNT BUCATAR LA GPP SI AM UN SALARIU MAI MIC DECIT INGRIJITOAREA, AVIND O RASPUNDERE MARE IN CEEA CE PRIVESTE SANATATEA COPIILOR.DOAMNA MINISTRU VA ROG SA VARIFICATI, DEOARECE SITUATIA ESTE GRAVA.
Aburica
16 Jan 16:45
+0
VOTURI
-0
De ce nu te angajezi atunci ca femeie de servici?
ELENA
10 Jan 10:52
+0
VOTURI
-0
Nu mai inteleg nimic din toata abureala asta cu salariile, cert este ca sunt inspector I, dar contractual, institutia la care lucrez nu au auzit de functionari publici si iau salariul unei femei de serviciu pe parcursul anului 2016 nu am primit nici o marire salariala si ma uit in jurul meu ca se mareste la medici acestia iau SPAGA se mareste la profesori acestia primesc CADOURI si dau MEDITATII fara impozit si la POLITISTI care iau BANI DE HRANA, HAINE si oleaca asa de SPAGA, dar la un amarat de functionar contracual cand pana mea mariti mai SALARIUL ???????????????
MARIUS
30 Nov 18:46
+0
VOTURI
-0
Si functionarii publici din primarii nu primesc nimic in plus la salariu?Doar personalul contractual?Atunci sa faca aceia munca funcionarilor publici.
YPG
29 Nov 16:59
+0
VOTURI
-0
Medicii nu primesc nimic, ca ie pleaca din tara nu trantorii de prin administratie!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE