CFR organizează o licitație pentru închirierea a peste 1.000 kilometri de cale feratăCFR SA a programat, joi, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), o nouă licitaţie pentru închirierea de cale ferată, parte a infrastructurii feroviare neinteroperabile, încercând să găsească chiriaşi pentru 1.016,2 kilometri de cale ferată.

Retineri in dosarul de coruptie de la CFR. Calin Mitica, retinut pentru 24 de ore
Reţineri în dosarul de corupţie de la CFR. Călin Mitică, reţinut pentru 24 de ore
Foto: www.sursazilei.ro

Licitaţia publică cu strigare vizează închirierea a 29 de secţii de cale ferată, aferente sucursalelor regionale Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, scrie realitatea.net.

CFR SA a anunţat în iulie că vrea să închirieze aproape 1.100 km de cale ferată, însă a atribuit doar trei secţii, însumând 63,7 kilometri, pentru care va încasa anual 620.000 lei fără TVA, potrivit informaţiilor transmise MEDIAFAX la vremea respectivă.

"Dacă până în prezent secţiile de cale ferată erau licitate grupat, începând cu luna octombrie, operatorii de transport feroviar licenţiaţi vor putea depune oferte pentru una sau mai multe secţii neinteroperabile", se arată într-un comunicat al administratorului reţelei feroviare publice.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

"Ne aşteptăm ca operatorii de transport să sprijine menţinerea transportului feroviar pe aceste secţii neinteroperabile, mai ales că din această lună nu mai există obligativitatea de a licita minimum o grupă de secţii, ei având acum posibilitatea să participle la licitaţie doar pentru o secţie de cale ferată", a declarat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

Firmele câştigătoare sunt obligate să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent.

Programul de închiriere a secţiilor de cale ferată neinteroperabilă este unul dintre angajamentele asumate cu FMI.

Etichete: CFR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE