Noua majoritate PSD+PC+PPDD din Consiliul General a aprobat distrugerea minigrădinilor VersaillesNoua majoritate PSD- PC-PPDD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul imobiliar care prevede construirea unor blocuri cu trei etaje pe Soseaua Kiseleff la nr. 45-45A, unde se afla in prezent o copie in miniatura a gradinilor din Versailles, relatează HOtnews.

Ansamblu rezidential peste gradinile in miniatura de la Versailles
Ansamblu rezidențial peste grădinile în miniatură de la Versailles

Terenul pe care ar urma sa se ridice aceste imobile figureaza in documentatiile de urbanism ca spatiu verde. Reamintim ca acest proiect a fost urmarit de numeroase controverse deoarece proprietara parcelei, avocata Lucia Chereches, a obligat in instanta Primaria sectorului 1 sa dea autorizatie de demolare pentru cele doua cladiri care se afla pe teren si care au fost construite in interbelic. Asociatia Salvati Bucurestiul a reusit in 2012 sa obtina anularea acestei autorizatii, iar acum cladirile vor fi pastrate.

Proiectul a obtinut toate avizele necesare de la Primaria Capitalei, Ministerul Mediului, Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti.

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu aprobat, cele doua case construite in perioada interbelica se pastreaza, blocurile urmand sa fie construite in spatele lor, pe terenul pe care sunt amenajate gradinile. Primaria Capitalei a dat aviz favorabil acestui proiect, desi terenul pe care se vor ridica cladirile figureaza ca spatiu verde. Pe langa faptul ca este spatiu verde, terenul se afla in zona protejata Averescu si zona de protectie a mai multor cladiri monument istoric. Legea interzice construirea spatiilor verzi.

Mai multe, pe HOtnews.ro

Etichete: blocuri, Kiseleff

0/2 COMENTARII
Ghita
05 sep 16:00
+0
VOTURI
-0
Eu nu pot sa strig, ca-s ragusit, dar Ura e la mine in suflet!
Slick
05 sep 08:32
+0
VOTURI
-0
De 3 ori "Ura". Sa-l votam pe Oprescu. Singura chestie suspendata la Oprescu e mintea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h