Nouă permise de conducere au fost REŢINUTE în urma accidentului de pe A2Anchetatorii au luat primele măsuri în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2 şi au reţinut nouă permise de conducere ale unor şoferi care au fost implicaţi.

Noua permise de conducere au fost RETINUTE in urma accidentului de pe A2
Nouă permise de conducere au fost REŢINUTE în urma accidentului de pe A2

„Nouă permise au fost reţinute, însă asta nu înseamnă că s-a stabilit vreo vinovăţie cu privire la producerea accidentului, pentru că încă se fac cercetări", a declarat pentru News.ro, Liliana Bănescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu.

De asemenea, dintre cei 33 de şoferi implicaţi, au fost audiaţi, până în acest moment, 23. Cu ceilalţi 10 şoferi nu s-a putut lua legătura până acum, astfel că poliţiştii s-au deplasat la spitalele unde sunt internaţi, mai spune Liliana Bănescu.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este tratat drept accident de muncă deoarece unul dintre microbuzele implicate transporta agenţi de pază care se întorceau de la serviciu. Urmează ca procurorii să obţină documentele de angajare ale agenţilor de pază, dar şi să stabilească modul în care se desfăşura transportul. Astfel, au fost sesizaţi şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi.

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, pe autostrada A2, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii. De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

„Eram prima maşină. A venit cineva din spate şi m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi. Nu eram staţionat. Am redus viteza pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza. Eu am redus viteza, îmi apăr viaţa mea. Nu aveam elev. Mergeam la Brăila la o pomană", spune Ion Marin Tira, care este instructor auto.

Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un autoturism Volkswagen. Surse apropiate anchetei arată că ultima maşină care a lovit blocul de maşini avariate care erau pe autostradă avea kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri/oră.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Patru oameni au murit, iar alţi 57 au fost răniţi.

Dosarul penal deschis de procurori şi de poliţişti priveşte fapte de ucidere din culpă şi vătămare corporală, ambele infracţiuni comise în formă agravantă.

Etichete: accident rutier A2, accident rutier Autostrada Soarelui, carambol autostrada soarelui

0/2 COMENTARII
abcdef
07 Nov 22:26
+0
VOTURI
-0
Absolut de acord, instructorul e de vina. De ce naiba a mers cu 30 pentru ora pe banda a doua?
Stan
07 Nov 17:00
+0
VOTURI
-0
Instructor auto - "Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi."

Codul Rutier - "Art.42. - Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane."

Despre ce mai vorbim? Cumva despre un instructor auto care NU CUNOASTE Codul Rutier?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE