Noul Cod Penal: muncă în folosul comunităţii pentru amenzi neplătiteNoul Cod Penal prevede ca, pentru amenzile penale neplătite, să fie executate ore de muncă în folosul comunităţii, iar cei care au primit pedepse de până la trei ani, pentru care instanţa a decis executarea în libertate, să beneficieze de aceeaşi posibilitate.

Noul Cod Penal: munca in folosul comunitatii pentru amenzi neplatite
Noul Cod Penal: muncă în folosul comunităţii pentru amenzi neplătite
Foto: debanat.ro

Noua legislaţie prevede ca, după pronunţarea sentinţei prin care s-a dispus o măsură neprivativă de libertate, adulţilor să le poată fi amânată aplicarea pedepsei sau suspendarea acesteia sub supraveghere, situaţii care impun însă anumite rigori (anunţul părăsirii localităţii de reşedinţă, schimbarea locului de muncă). În aceste cazuri, judecătorul va putea lua decizia ca persoana să fie trimisă la muncă în folosul comunităţii.

"Legislaţia în domeniul penal, care va intra în vigoare la 1 februarie, prevede ca munca în folosul comunităţii să fie aplicată automat în cazul în care instanţa suspendă executarea pedepsei sub supraveghere. Orele de muncă vor fi stabilite de instanţă în funcţie de gravitatea faptei, dar nu pot depăşi 240 de ore, iar programul va fi stabilit împreună cu cel condamnat. Persoana nu va fi plătită, iar activitatea prestată nu trebuie să facă concurenţă pe piaţa muncii. Condamnatul poate refuza să lucreze, dar atunci va trebui să facă închisoare", a declarat  Iuliana Carbunaru, directoarea Direcţiei de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei, pentru Libertatea.ro.

Munca în folosul comunităţii poate fi efectuată la salubrizarea spaţiilor publice, asistarea persoanelor sau în zona de protecţie a mediului (dezmembrarea electricelor şi electronicelor).Etichete: amenzi neplatite, noul cod penal

0/1 COMENTARII
MichaelCob
03 Jun 09:00
+0
VOTURI
-0
wh0cd473156 buy amoxicillin online albendazole medrol pharmacy

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h