Iohannis a promulgat "Legea mamelor". Dragoş Pîslaru, învestit în funcţie la Ministerul MunciiNoul ministru al Muncii, Dragoş Nicolae Pîslaru, a depus jurământul luni, la Palatul Cotroceni. El a fost învestit în noua funcţie în Cabinetul Cioloş după demisia ministrului Ana Costea. Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a promulgat legea privind indemnizația pentru mame. 

UPDATE La ceremonia de învestitură, preşedintele Klaus Iohannis i-a urat mult succes noului ministru şi să aibă "mână bună", având în vedere faptul că Dragoş Pîslaru a preluat ministerul "în condiţii grele".

Iohannis a anunţat că a promulgat "Legea mamelor" (privind indemnizaţia pentru creşterea copilului până la doi ani la 85% din venit) şi i-a cerut să găsească o soluţie şi la majorarea salariilor bugetarilor.  

"Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege (...) privind concediul și indemnizația pentru mame", a spus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru.

Premierul Dacian Cioloş l-a propus pe consilierul de stat Dragoş Pîslaru pentru postul de ministru al Muncii, rămas liber după demisia Anei Costea. Şeful Executivului a înaintat luni propunerea către preşedintele Klaus Iohannis, care a şi semnat decretul de numire. Dragoş Pîslaru a fost consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului.

Premierul Dacian Cioloș a declarat că Dragoș Pîslaru, pe care l-a propus în funcția de ministru al Muncii, urmează să continue și să finalizeze discuțiile privind elaborarea unui act normativ pentru a corecta dezechilibrele legate de salarizare, în acest sens urmând ca în cel mai scurt timp să organizeze o întâlnire cu sindicatele.

Șeful Guvernului a explicat că Pîslaru este economist și că de când este consilier de stat în Cabinetul său s-a implicat, între altele, și "pe partea de muncă, de salarizare". Cioloș a mărturisit că ar fi vrut să propună tot o doamnă în funcția de ministru al Muncii, însă a arătat că a fost dificil să găsească pe cineva pentru un mandat scurt.

"Eu aș fi vrut să vă spun sincer să am în continuare o doamnă la Ministerul Muncii. E greu să găsești, să mobilizezi pe cineva pentru o perioadă scurtă, pentru un mandat scurt și care să și preia din mers anumite idei, anumite proiecte. Domnul Pîslaru cunoaște proiectele la care s-a lucrat la Ministerul Muncii și mai ales pe acest proiect legat de salarizare, pe discuțiile pe care noi ni le-am programat privind salariul minim, pe obiectivele privind crearea de noi locuri de muncă, de formare profesională, care să ducă și la o mai bună inserție în câmpul muncii. Domnul Pîslaru are deja idei, știe bine care este programul de guvernare și cred va fi operațional foarte rapid", a arătat Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Dragoș Pîslaru în funcția de ministru al Muncii. Noul ministru al Muncii va depune luni, la ora 18,00, jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni. Președintele Iohannis a semnat și decretul de eliberare din funcție a fostului ministru al Muncii, Ana Costea, care a demisionat săptămâna trecută.

Premierul Dacian Cioloș l-a propus pe consilierul economic Dragoș Pîslaru pentru funcția de ministru al Muncii.

"Premierul Dacian Cioloș a înaintat astăzi președintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a domnului Dragoș Nicolae Pîslaru", precizează Guvernul, într-un comunicat de presă, dat luni, publicităţii.

 

Prim-ministrul și președintele Klaus Iohannis vor avea o întrevedere luni după-amiază, la Palatul Cotroceni, urmând, cel mai probabil, să discute și pe acest subiect, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Dragoş Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

Etichete: Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, propunere ministrul muncii

0/1 COMENTARII
Florin
19 Apr 07:16
+0
VOTURI
-0
Castiguri pentru toti!
Cei care vor sa lucreze in timpul liber sau full-time si sa obtina castiguri imediat, sunt asteptati in echipa noastra, pentru o colaborare profitabila,in promovarea de carti electronice, atat pe piata romaneasca,cat si pe cea straina.
Cerem si oferin,seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h