Noul Nunțiul Apostolic, prezentat la Catedrala Sf. IosifArhiepiscopul Miguel Maury Buendía, noul Nunțiu Apostolic în țara noastră, va fi prezentat oficial duminică, 17 ianuarie 2016, în cadrul Sfintei Liturghii de la 10.30, prezidată, în Catedrala Sf. Iosif, de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Noul Nuntiul Apostolic, prezentat la Catedrala Sf. Iosif
Noul Nunțiul Apostolic, prezentat la Catedrala Sf. Iosif

Noul Nunțiu Apostolic a sosit în țara noastră duminică, 10 ianuarie 2016, fiind întâmpinat la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) de ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de București și Președinte al Conferinței Episcopilor din România, Mons. Mihai Frățilă – Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de București și de Mons. Baudouin Biajila Muankembe – Însărcinat cu Afaceri a.i. al Nunțiaturii Apostolice din România, şi domnul Cosmin Victor Lotreanu, Director al Direcției de Protocol al MAE.
Luni, 11 ianuarie 2016, Mons. Maury Buendía a fost primit de ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu, căruia i-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare. De asemenea, vineri, 15 ianuarie, noul Nunţiu Apostolic a fost la Blaj, unde s-a întâlnit cu Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Eminenţa Sa Cardinalul Lucian Mureşan.
Mons. Miguel Maury Buendía a fost numit Nunțiu apostolic în România (Ambasador al Vaticanului) de către Papa Francisc pe 5 decembrie 2015. Funcția de Nunțiu Apostolic în România era vacantă din iulie 2015, după retragerea Mons. Francisco-Javier Lozano, Nunțiatura fiind condusă în această perioadă de către Mons. Baudouin Biajila Muankembe, Însărcinat cu Afaceri. 

Mons. Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid, în Spania, la 19 noiembrie 1955. A fost hirotonit preot la 26 iunie 1980 şi încardinat în Arhidieceza de Madrid. A obţinut licenţa în Teologie Dogmatică la Universitatea din Salamanca (1985) şi doctoratul în Drept Canonic la Universitatea Pontificală San Tommaso, din Roma (1987).
A intrat în Serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în iulie 1987, activând ulterior ca secretar la Nunţiaturile Apostolice din Ruanda, Uganda, Maroc şi Nicaragua (1987-1996), consilier la cele din Egipt, Slovacia, Macedonia şi Irlanda (1996-2004), iar din 2004 a lucrat în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, în Secțiunea pentru Relațiile cu statele. În 2008 a fost numit Arhiepiscop titular de Italica și Nunțiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, și consacrat episcop în iunie același an, în Bazilica Santa Maria Maggiore, din Roma.
Mons. Maury Buendía vorbeşte, în afară de spaniolă, limbile engleză, italiană, franceză, slovenă şi rusă.

Etichete: Miguel Maury Buendía, Noul Nunțiul Apostolic, prezentat la Catedrala Sf. Iosif

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE