Când va fi ales noul şef al UNPR. Onţanu: "Există o anumită neîncredere în PSD"Noul preşedinte al UNPR va fi ales pe 28 martie, după ce Gabriel Oprea şi-a dat demisia de la şefia partidului. Valeriu Steriu a fost nominalizat de Oprea ca posibil viitor preşedinte al UNPR.

http://www.mediafax.ro/politic/unpr-conferinta-nationala-pentru-alegerea-unui-nou-presedinte-in-data-de-28-martie-surse-15099241
http://www.mediafax.ro/politic/unpr-conferinta-nationala-pentru-alegerea-unui-nou-presedinte-in-data-de-28-martie-surse-15099241
Foto: observatorulph.ro

Conform Mediafax.ro, liderii UNPR au decis luni ca preşedintele formaţiunii să fie ales pe 28 martie.

Joi, Gabriel Oprea demisionat din funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Oprea a trimis UNPR o scrisoare în care îşi anunţa demisia de la şefia partidului pentru a nu afecta imaginea formaţiunii pe care a fondat-o şi care se află "în faţa unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său".

El l-a nominalizat pe Valeriu Steriu pentru a-i succeda la conducerea formaţiunii. Interimatul este asigurat de primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Onţanu: UNPR ar putea vota alegerea primarilor în două tururi, există o anumită neîncredere în PSD

Preşedintele interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat luni că partidul ar putea vota legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că există o anumită neîncredere în partenerii de alianţă, PSD, din cauza unor declaraţii făcute recent.

"Au fost exprimate poziţii în care UNPR ar putea să susţină alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţă dată şi de declaraţii recente ale unor lideri ai PSD", a afirmat Onţanu, după şedinţa conducerii UNPR.

El a criticat intenţia PSD de a atrage parlamentari ai Uniunii, afirmând că aleşii UNPR nu vor pleca din partid.

UNPR, singur în alegeri

Onţanu a mai declarat că părerea ''aproape unanimă'' a organizaţiilor UNPR este aceea că formaţiunea ar trebui să candideze separat la alegerile locale.

''Organizaţiile judeţene ale UNPR au libertatea totală de a hotărî în legătură cu alianţele electorale din teritoriu. Părerea aproape unanimă a organizaţiilor judeţene ale UNPR este aceea de a merge de sine stătători în alegerile locale din acest an. UNPR este un partid de sine stătător, puternic, avem peste 3000 de consilieri locali, judeţeni, peste 50 de primari, organizaţii în toate localităţile României şi suntem siguri că rezultatele la alegerile locale vor fi foarte bune'', a spus Onţanu.

Etichete: presedinte unpr, UNPR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE